Materiale til besøg på egen hånd

Materialet henvender sig til dig, der vil besøge et af Museum Vestsjællands besøgssteder på egen hånd. Det er gratis at besøge museet uden undervisningsforløb. Bemærk! Vil du besøge et af museets besøgssteder på egen hånd uden for åbningstid koster det 200 kr. 

OBS! Grundet coronarestriktioner kan materiale ved besøg på egen hånd kun benyttet ved forhåndsbooking på tlf. 72 10 01 69 eller på mail skole@vestmueum.dk

 

Holbæk Museum
Skip Ohøj er et 120 min. undervisningsforløb for 0. – 2. klasse. Forløbet foregår på egen hånd i Holbæk Museums leg– og læringsmiljø om Holbæk Havn, og har en legende tilgang til fagområderne.
Formålet med forløbet er at give eleverne indsigt i skibsfartens historie og hvordan arbejdet foregik på og omkring et skib i begyndelsen af 1900-tallet.
Til forløbet er udviklet en aktivitetskasse med fem forskellige temaer, der alle relaterer sig til miljøet på havnen.
Lærervejledning

Ønsker du at benytte aktivitetskassen skal du booke dit besøg og kassen bliver automatisk reserveret. Aktivitetskassen får du udleveret i museumsbutikken.
​Det er gratis at benytte sig af aktivitetskassen. Ønsker man at besøge museet uden for normal åbningstid koster det 200 kr.

 

Odsherreds Kunstmuseum:

Modsætninger mødes

Materialet er produceret i forbindelse med særudstillingen Arne Haugen Sørensen, Lys og Mørke på Odsherreds Kunstmuseum og kan inddrages både i klasseundervisningen og i forbindelse med et museumsbesøg i udskolingen.
Eleverne får mulighed for at undersøge kunstens verden og perspektivere Arne Haugen Sørensens værker og materialets tilknyttede temaer til deres samtid gennem fokuserede aktiviteter. Materialet kan bruges tværfagligt i forbindelse med dansk, historie, kristendomskundskab, samfundsfag samt undervisning i billedkunst.

Lærervejledning

Kunstnerens Univers inspirationsmateriale:

Kunstnerens Univers er et tematisk inspirationsmateriale målrettet mellemtrinselever. Materialet kan bruges i forbindelse med et selvaktiverende besøg på Odsherreds Kunstmuseum, som forberedelsesmateriale i forbindelse med et undervisningsforløb på museet eller i forbindelse med klasseundervisning.

Inspirationsmateriale

 

Ringsted Museum og Arkiv:
Undervisningshæftet og lærervejledningen En gang for længe siden kan du bruge, hvis du ønsker at besøge landbrugsudstillingen på Ringsted Museum og Arkiv på egen hånd. I materialet finder du øvelser og aktiviteter til før, under og efter besøget. Du kan også bruge materialet til forberedelse af forløbet Fra jord til bord.

Lærervejledning
Elevhæfte
Historier: Ida Marie og Aksel
Power Point præsentation

 

Malergården:

Billedskolelokalet på Malergården kan benyttes af skoleklasser der ønsker at bruge museet og de skønne omgivelser til at tegne og male. Museum Vestsjælland stiller  gratis staffeli/tegnebræt til rådighed. Husk selv at medbringe papir, lærred og farver.

Når du booker dit besøg bedes du oplyse om klassen vil benytte billedskolelokalet samt staffeli/tegnebræt.

Fæstningen - på sporet af din kulturarv

Undervisningsforløb til besøg på egen hånd

Antal: 28

Klassetrin: 4-6 klasse med  Fag: Historie, dansk og IT

Klassetrin: 7-9 klasse med  Fag: Historie, dansk, samfundsfag og IT

Varighed: Valgfrit

Pris: Gratis

Sted: Korsør Fæstning

Et besøg kan bestilles hele året rundt, men vi anbefalder forår- og sommermåneder, da besøget foregår udendørs.
Du kan bestille Kulturbussen til et besøg på Fæstningen, såfremt det indgår i et tilrettelagt undervisningsforløb med en af museets undervisere.

Beskrivelse:
Undervisningsmaterialet Fæstningen - på sporet af din kulturarv, kan bruges i forbindelse med et besøg på Korsør Fæstning på egen hånd. Materialets omdrejningspunkt er områdets historie frem til i dag og sætter fokus på temaer som lokal kulturarv og -identitet, og hvad der skal forme området i fremtiden.

Du kan finde undervisningsmateriale, lærervejledning og lydfiler hér.

For Slagelse Kommunes arbejde med Kulturarven se http://kulturarv.slagelse.dk/ 


 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk