​Besøg Museum Vestsjælland med din børnehave

Som børnehave er du altid velkommen til at besøge et af Museum Vestsjællands besøgssteder på egen hånd, da vi ikke  har udviklede forløb til målgruppen på alle vores besøgssteder.
Til Slagelse Museum har vi fået udviklet sansekasser der kan bestilles med eller uden museumsunderviser. Læs mere herunder.

Det er gratis, at besøge et af Museum vestsjællands besøgssteder på egen hånd. Bemærk! Hvis det er uden for besøgsstedets åbningstid koster det 200 kr.

På opdagelse i gamle dage - selvaktiverende historiesæt
 

Antal: 28

​Målgruppe: Storgruppebørn

Varighed: ​ca. 1,5 time u. underviser/ m. underviser 60 min.

Pædagogiske Lærerplanstemaer:

  • ​Kulturelle udtryksformer og værdier
  • Sproglig udvikling
  • Sociale kompetencer

Pris: ​U. underviser: gratis/ m. underviser: 350 kr.  Bemærk! Bestilles undervisningsforløbet uden underviser uden for museets åbningstid koster det 200 kr. at åbne museet.

Sted: Slagelse Museum

Beskrivelse:
På opdagelse i gamle dage ​er et undervisningsforløb til børnehaver, som kan bookes med eller uden museumsunderviser. Museum Vestsjælland har fire historiesæt som kan bestilles i forbindelse med et besøg på Slagelse Museum. Et historiesæt indeholder genstande, fortællinger og aktivitetsforslag, som gør kulturhistorie sjovt og levende for de mindste gennem sansebaserede hands-on øvelser i museumsrummet.

Temaerne i de fire historiesæt er som følgende:

  • ​Værkstedet
  • Hos købmanden
  • mad og hjemmet i gamle dage
  • Skoleliv i gamle dage.

​Booking: ​For booking af et historiesæt og spørgsmål kontakt skole@vestmuseum.dk  

Vejledning til pædagogen

Besøg Holbæk Museum med spirrepasset og Kille og Kalle

​Tag børnene med på Holbæk Museum og lad dem gå på opdagelse i Holbæks spændende historie. Du kan lade børnene prøve kræfter med havnemiljøet på legeloftet eller lade dem gå på jagt efter historiske fund i ArkæoLab.

Som forberedelse til besøget kan I læse bogen om de to Kaniner Kille Kalle, alle 5 årige har fået udleveret i daginstitutionerne i Holbæk Kommune. Her kan man tale med børnene om, hvad et museum er og hvilke historier museet rummer.

Du kan finde mere inspiration til dit besøg her.

Booking:
​Det er gratis at besøge Holbæk Museum på egen hånd, hvis I kommer indenfor museets åbningstid. Ønsker I at besøge museet udenfor åbningstiden koster det 200 kr.
 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk