Kunstnerens univers: Inspiration i Odsherred

Farver, former! lys! natur! Hvad finder man i kunstnerens univers? Hvordan bliver ideer, følelser, oplevelser og inspiration fra det virkelige verden omsat til et kunstværk?

Som en del af museets partnerskabsudvikling har Museum Vestsjælland og Sydskolen, afdeling Fårevejle indgået et samarbejde omkring udvikling af et nyt dialogbaseret undervisningstilbud til både mellemtrinnet og udskoling på Odsherreds Kunstmuseum.

Tilbuddet understøtter flere skolefag, herunder billedkunst, dansk og historie og kan anvendes tværfagligt. Under udviklingen af forløbet eksperimentererede eleverne bl.a. med de æstetiske lærerprocesser, kropsligheden og sansebaserede øvelser i kombination med hvordan naturen og hverdagen bliver opfattet og fortolket af kunstneren. 
Det medskabende samarbejde er mundet ud i to grundforløb, hvor den lokale kunst- og kulturhistorie bliver levendegjort med fokus på kunstnerkolonien i Odsherred, den selvforklarende kunst og områdets unikke og skiftende landskab. Eleverne skal arbejde med kunstens forskellige udtryksformer og følge i kunstnerens fodspor ved at omsætte deres eget sted i naturen til tekst og billeder. Hermed perspektiveres deres personlige oplevelser til andre tiders tanker og strømninger.
 

Læs mere om udviklingsprocesserne og samarbejdet der mundede ud i de to grundforløb, der har været udbudt siden medio 2016.

 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk