logo
Kulturbussen – vejen til åben skole

Takket være kommunale og kulturregionale midler og støtte fra Nordea-fonden kører Kulturbussen også i 2018. Kulturbussen gør det lettere at praktisere ”åben skole.” Det er nem og gratis transport til kunst- og kulturinstitutioner i Midt- og Vestsjælland.

Fordele ved Kulturbussen?

Når Kulturbussen kører ud i kulturlandskabet, er det med formidlere og eksperter indenfor hver deres område. Erfaringer har vist, at eleverne får det største læringsudbytte af museumsbesøget igennem mødet med en professionel formidler.

Kulturbussen - vejen til åben skole
Hvem kan benytte Kulturbussen?

Elever fra 0.-10. klasse kan få glæde af Kulturbussen, der kører fra skoler i Sorø, Slagelse, Odsherred, Ringsted, Holbæk og Kalundborg kommune.

Læs mere
Hvordan booker jeg?

Hver kommune får tildelt et antal klip, som bliver fordelt efter først-til-mølle princippet mellem skolerne. Så skynd dig at tjekke vores forløb og book din gratis transport.

Book kulturbussen
Åben skole

I undervisningen på Museum Vestsjælland tager vi afsæt i de lokalhistoriske fortællinger. Elevernes møde med kulturhistorien er konkret og sanselig. Vi har fokus på dialog, variation og elevaktivitet. Samtidig arbejder vi målrettet med Fælles Mål og lærervejledninger med elevopgaver, der gør det let at sætte museumsbesøget ind i et undervisningsforløb hjemme på skolen.

Læs mere om vores undervisningstilbud her