logo
Æstetiske læreprocesser

I denne udgave af skoletjenestens nyhedsbrev, sætter vi fokus på tværæstetisk læring for indskolingen på Odsherred Kunstmuseum og for gymnasieelever i projektet fra kulturbærer til kulturskaber. Den kreative og æstetiske læreproces er også i centrum for et gratis lærerkursus på Sorø Kunstmuseum. Læs også om et nyt partnerskab, jul på museet og om hvordan Vestsjælland har fået besøg af jyske elever gennem Slots- og Kulturstyrelsens projekt Kend dit land.

Tid til julelys - Juleværksted på Slagelse Museum
Tid til julelys - Juleværksted på Slagelse Museum

På Slagelse Museum inviterer vi i år til juleværksted. Værkstedsaktiviteten har en faglig sløjfe, men besøget er selvfølgelig også fyldt med julehygge.

Læs mere
Kend dit Land

Museum Vestsjællands skoletjeneste har været udvalgt som et af de steder elever i 4. klasse kunne besøge igennem Slots- og Kulturstyrelsens projekt Kend dit land

 

Læs mere
AKSOM-projekt på Holbæk Museum

Holbæk Museum har officielt adopteret 7. E fra Holbæk By Skole. I løbet de næste 2 år, skal de to institutioner arbejde sammen om læring, undervisning, udstillinger og meget mere.

Læs mere
Fantasilandskaber på Odsherred Kunstmuseum

I anledning af Odsherreds kommunes årlige litteratur- og læsefestival udviklede Skoletjenesten undervisningsforløbet Skygger i skoven og trolde på spil!

Læs mere og se indslaget fra TV Øst
I projektet fra kulturbærer til kulturskaber arbejder gymnasieelever med innovation
Kulturskabere på gymnasiet - innovation møder rollespil og medskabelse

I projektet fra kulturbærer til kulturskaber arbejder gymnasieelever med innovation, praktiske færdigheder indenfor projektplanlægning og udviklingsprocesser i tværfaglig og tværprofessionel sammenhæng.

Læs mere
Gratis lærerkursus: Hvordan kan man bruge kunstneriske arbejdsprocesser i undervisningen?

Museums Vestsjælland tilbyder sammen med Sorø Kunstmuseum og Museet for Samtidskunst et workshopbaseret kursus for lærere, billedkunstnere og museumsformidlere mandag den 10. dec. på Sorø Kunstmuseum.

Link til invitation og program