9.1.2020  ·  Skoletjenesten

Partnerskabsskoler søges!

Har du lyst til at arbejde med åben skole hvor der er fokus på høj faglighed, inspirerende oplevelser og fællesskab, så se her.

Partnerskabsskoler søges!

Museum Vestsjælland leder efter partnerskabsskoler på tværs af vores seks kommuner! Ligger din skole i Slagelse, Sorø, Ringsted, Holbæk, Odsherred eller Kalundborg kommune, så er det måske jer vi leder efter.

Kunne du tænke dig et sjovt og lærerigt åben-skole program for dine elever, hvor historie- kunst- og kulturoplevelser er med til at gøre undervisningen levende og relevant? Vil du have skræddersyede museumsforløb, som understøtter den daglige undervisning? Så er et partnerskab med skoletjenesten på Museum Vestsjælland måske noget for dig.

Hvilke fordele får man som partnerskabsskole med skoletjenesten på Museum Vestsjælland?

1. Skolen får tilknyttet en partnerskabskoordinator, som kommer ud på skolen for at planlægge et læringsprogram, som passer til skolens behov.
  2. Skræddersyede forløb.
  3. Lærervejledninger med elevopgaver til før og efter arbejde.
  4. Mulighed for at udstille elevproduktioner på det lokale museum.
  5. Partnerskabskoordinatoren sørger for transport og logistik i forhold til forløbene.
  6. Mulighed for at bruge Kulturbussen.
  7. Partnerskabsskoler bliver ofte tilbudt gratis forløb på forskellige udviklingsprojekter.
  8. Ny inspiration til lærerteamet.
  9. Elever kan vise nye sider af sig selv, og finde ny motivation for et fag.
  10. Og meget mere!

Hvilke steder kan man besøge med skoletjenesten på Museum Vestsjælland?

Flakkebjerg Skolemuseum, Holbæk Museum, Holbæk Havn, Kalundborg Museum, Malergården, Odsherreds Museum, Odsherreds Kunstmuseum, Ringsted Museum og Vindmølle, Sct. Bendts kirke i Ringsted, Slagelse Museum, Skælskør Museum, Sorø Museum, Sorø klosterkirke, kulturlandskabet.

Hvilke fag har skoletjenensten erfaring i at udvikle forløb til?

Dansk, historie, samfundsfag, billedkunst, fysik, kristendomskundskab, dansk som andetsprog, natur/teknologi samt håndværk og design. Herudover er vi altid nysgerrige på at udvikle nye måder at arbejde med kunst og kultur på.

Men hvad siger eksperterne?

Jeg har haft partnerskab med Museum Vestsjælland med flere forskellige årgange. Det er og har hele tiden været et berigende og udviklende samarbejde, hvor jeg oplever at have fået noget med på mange planer, ikke mindst fag-fagligt. [..] undervisning i historie og kulturtraditioner bliver lidt mere spændende med de muligheder, samarbejdet giver. Jeg oplever, at børnene bliver dels mere interesserede og dels mere kloge på historien. Både den nære og den i lidt større perspektiv.

Maya Malmgreen, lærer på Pedersborg Skole i Sorø kommune.

Find eksempler på partnerskabsforløb i publikationen Partnerskabsmodeller i den åbne skole.

Kontakt vores partnerskabskoordinator Jesse-Lee og hør mere jed@vestmuseum.dk eller ring 5781 1528.