16.10.2018  ·  Skoletjenesten

Kend dit land

Museum Vestsjællands skoletjeneste har været udvalgt som et af de steder elever i 4. klasse kunne besøge igennem Slots- og Kulturstyrelsens projekt Kend dit land.

Eleverne har besøgt Malergården i Odsherred samt Holbæk Havn og Holbæk Museum. På Museum Vestsjælland har vi haft besøg af elever fra Favrskov og Jammerbugt kommune.

Slots- og Kulturstyrelsen skriver således om projektet:
Med Kend dit land får danske skoleelever i 4. klasse mulighed for på busture rundt i landet at stifte bekendtskab med Danmarks mangfoldige natur, kultur og historie.

At kende sit eget land fører til samhørighedsfølelse og fællesskab, giver identitet og bidrager til demokratiet. Kendskab til egen kultur, natur og historie er en god modvægt mod rodløshed og frygt for det fremmede. Hvis Danmark også fremover skal hænge sammen som en kulturel enhed, er det vigtigt, at vi fortsat har en oplevelse af at være ét land beboet af forskellige mennesker.

Kend dit land er et pilotprojekt, der i efteråret 2018 vil få 4. klasseelever i ni kommuner til at krydse landet i bus for at stifte bekendtskab med Danmarks mangfoldige natur, kultur og historie. Alle landets kommuner blev inviteret til at ansøge om at blive blandt de udvalgte kommuner i pilotprojektet. De udvalgte kommuner sender nogle deres 4. klasses elever ud på skræddersyede ruter med en stribe af landets bedste kultur- og naturtilbud for børn.