Holbæk Havn

Holbæk fjord har igennem tiden skabt forbindelse til den store verden. Den fede landbrugsjords goder kom igennem Holbæk, den maritime købstad, og blev solgt via vandvejene. Det udviklede Holbæk til den levende købstad vi kender i dag. Havnen var og er nerven i Holbæk. 

Lige nu sker der en masse nye tiltag på Holbæk Havn og Museum Vestsjælland er naturligvis allerede til stede på mange måder. Men vi er også med i fremtidsplanerne for Holbæk Havn, som man kan læse mere om her på Oplev Holbæk Havn.

Holbæk Kystlivscenter og Museum Vestsjælland er flyttet sammen - ny udstilling på havnen!

Den 4. juni 2019 åbnede Museum Vestsjælland en udstilling på Holbæk kystlivscenter i hal 1 på Blegstrædehagen, Holbæk havn. Kystlivscenteret er en ramme for formidlingen af byens maritime historie og det maritime håndværk. Museum Vestsjælland er til stede i en del af centeret, hvor museets udstilling om livet ved og på fjorden er at se. Udstillingen hedder 'Mennesket, fartøjet og fjorden'. Her fortælles om fjordfiskeriet, gæve fiskerkoner og en stor viden om håndværk. Bådebygger og rebslager bruger museets mange udstillede fartøjer som modeller, når der skal bygges kopier af de fine joller og pramme i hallen. Her er også en maritim legeplads til de yngste.

 

Formidling i Nationalmuseets beddingshal

Lige nu ligger Nationalmuseets gamle galease Anna Møller i hal 2 på Holbæk Havn og gennemgår en større renovering. Det er i øjeblikket muligt at få en omvisning ved Museum Vestsjælland, hvor man kan følge arbejdet på ganske tæt hold. Læs mere her.

 

Podcasts - Holbæk Havns Historie

Museum Vestsjælland har udviklet formidling på havnen i form at hele fem spændende og lærerige podcasts om havnens historie. Her dykker Museum Vestsjælland ned i Holbæk Havns lange og brogede historie fra byens grundlæggelse til de unge på havnen i dag. Lydhistorierne giver mulighed for at fornemme stemninger, historier og de mennesker som har gjort havnen til et levende og pulserende miljø. I de frem historier Her kan man bl.a. høre om værftet, fjordfiskerne og hvordan unge - både nu og i gamle dage - har brugt havnen som deres legeplads.  Lyt til dem her.
 

Flydende formidling af lodseri på fjorden

KDL Lodsbåden, som ejes af Holbæk Museum og drives af frivillige, ligger i Holbæk Havn. Læs mere her.
 

Holbæk Havn
Galeasen Anna møller
Holbæk museum KDL på vand

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk