Holbæk Havn

Holbæk fjord har igennem tiden skabt forbindelse til den store verden. Den fede landbrugsjords goder kom igennem Holbæk, den maritime købstad, og blev solgt via vandvejene. Det udviklede Holbæk til den levende købstad vi kender i dag. Havnen var og er nerven i Holbæk. 

Lige nu sker der en masse nye tiltag på Holbæk Havn og Museum Vestsjælland er naturligvis allerede til stede på mange måder. Men vi er også med i fremtidsplanerne for Holbæk Havn, som man kan læse mere om her på Oplev Holbæk Havn.

Podcasts - Holbæk Havns Historie

Museum Vestsjælland har udviklet formidling på havnen i form at hele fem spændende og lærerige podcasts om havnens historie. Her dykker Museum Vestsjælland ned i Holbæk Havns lange og brogede historie fra byens grundlæggelse til de unge på havnen i dag. Lydhistorierne giver mulighed for at fornemme stemninger, historier og de mennesker som har gjort havnen til et levende og pulserende miljø. I de frem historier Her kan man bl.a. høre om værftet, fjordfiskerne og hvordan unge - både nu og i gamle dage - har brugt havnen som deres legeplads.  Lyt til dem her.
 

Formidling i Nationalmuseets beddingshal

Lige nu ligger Nationalmuseets gamle galease Anna Møller i hal 2 på Holbæk Havn og gennemgår en større renovering. Det er i øjeblikket muligt at få en omvisning, hvor man kan følge arbejder på ganske tæt hold. Læs mere her.
 

Holbæk Kystlivscenter

Lige nu er et kystlivscenter ved at blive en realitet i Holbæk. Kystlivscentret er ved at blive indrettet i hal 2 på Blegstrædehagen. Det bliver en ramme for formidlingen af byens maritime historie. Museum Vestsjælland er ved at ligge sidste hånd på en udstilling, som fra pinsen 2019 kan ses i Kystlivscentret på havnen. Se klip fra TV Øst om det nye Kystlivscenter her.
 

Flydende formidling af lodseri på fjorden

KDL Lodsbåden, som ejes af Holbæk Museum og drives af frivillige, ligger i Holbæk Havn. Læs mere her.
 

Pinsetræf 2019

Omkring 100 træskibe vil i pinsen 2019 samles til træf i Holbæk Havn. Træskibs Sammenslutningen, Holbæk Kommune og fonden bag Skvulp-festivalen vil sørge for at pinsen bliver spækket med maritime oplevelser. Da træskibstræffet sidst foregik i Holbæk, tiltrak det sig 30.000 gæster. Læs mere her

Holbæk Havn
Galeasen Anna møller
Holbæk museum KDL på vand

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk