Udstillinger

På Slagelse Museum kan du møde spændende lokale historier om handel, håndværk og industri. Byen er en gammel købstad, der tidligt blev centrum for handel, produktion og service i Vestsjælland. 


Slagelse Museum

Købmandsbutikken

Handel har altid været et vigtigt element for Slagelse. Lige siden kong Erik Menved i 1288 gav byen købstadsprivilegier, har Slagelse været en travl handelsby. Beliggenheden ved indfaldsveje fra omkringliggende byer - og midt på kongevejen over Sjælland - har gjort Slagelse til et handelscentrum.

Læs mere…

Slagelse Museum

Industri

Industrialiseringen tog fart i England i begyndelsen af 1800-tallet og kom herefter til Danmark. Den fik stor betydning for Slagelse. Her skabte mange større virksomheder og fabrikker vigtige arbejdspladser, der producerede varer til både nationale og internationale markeder.

Læs mere…

Slagelse Museum

Håndværkergaden

Oplev en hyggelig, kroget gade med toppede brosten og tætliggende stråtækte bindingsværkshuse.

Læs mere…

Slagelse Museum

Servicefag

Få indblik i Slagelses erhvervsudvikling med mange blomstrende servicefag. I 1950´erne kom stadig flere detailbutikker med salg af produkter eller service.

Læs mere…

Slagelse Museum

Det Grønne Byrum

Et indbydende udendørs rum for aktiviteter og bålhygge

Læs mere…

Slagelse Museum

Kridtpiberne fra Slotsgade

I 1983 fandt man under udgravningen af Slotsgade en lille kasse. Den kasse viste sig at indeholde hundredvis af kridtpiber

Læs mere…

Åbningstider 2020

4. februar - 20. december
Tirsdag - Torsdag
kl.11-16

Lørdag og Søndag
kl.11-14

Mandag og fredag: Lukket

Klik her for helligdage og særlige åbningstider

Den 25. sept: 18.00 - 22.00
Den 30. oktober.: 18.00 - 22.00

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk