Udstillinger

På Ringsted Museum kan du opleve større og mindre udstillinger, der kan besøges i længere tid end særudstillingerne. Udstillingerne belyser Ringsteds særegne kulturhistorie til forskellig tid.


Ringsted Museum og Arkiv

Ringsted - Kort fortalt

Udstillingen er en komprimeret introduktion til Ringsted by og de mennesker der bor her. Du kan opleve kirken brande i virtual reality, byen vokse på TV-skærmen, og middelalder-mord i tegneserieform på væggene.

Læs mere…

Ringsted Museum og Arkiv

Den gamle Biograf

Se gamle film fra Ringsted i Ringsted Museum og Arkivs nyindrettede biografhjørne

Læs mere…

Ringsted Museum og Arkiv

Midtbanen

Historien om den Sjællandske Midtbane fortælles udendørs i udstilling og legeplads. Mens ungerne går ombord i legetoget, kan mor og far fordybe sig i billeder & fortællinger fra Midtbanens historie

Læs mere…

Ringsted Museum og Arkiv

Landbrug, natur og samfund - det handler om grise!

Udstillingen fortæller i store træk historien om et erhverv, der fra at have brødfødt størstedelen af befolkningen på landboreformernes tid i slutningen af 1700-tallet nu kun beskæftiger meget få procent af arbejdsstyrken.

Læs mere…

Ringsted Museum og Arkiv

Damerne fra Kærup

I efteråret 2006 fandt arkæologer spor fra en jernalderlandsby og en nærliggende gravplads med 11 jordfæstegrave i Kærupområdet nord for Ringsted. Blandt de 11 begravelser fra Romersk Jernalder, ca. år 250, skilte især én sig ud.

Læs mere…

Ringsted Museum og Arkiv

Ringsted Vindmølle

Det er ikke alle der både lægger mærke til møllen, tænker nærmere over den, og så rent faktisk får gjort noget ved det og besøgt møllen – og det er en skam. Måske har du kørt forbi mange gange? Måske har du set de flotte møllevinger uden dog at tænke nærmere over det? Måske har du tænkt at du da også må se at få aflagt møllen et besøg? Eller smage dens økologiske mel?

Læs mere…

Åbningstider 2020

Tirsdag, onsdag, torsdag samt søndag kl. 11-16.

Mandag, fredag og lørdag lukket

Klik her for helligdage og særlige åbningstider

BEMÆRK tirsdag den 13. oktober åbner museet først kl. 13.00

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk