Udstillinger

På Ringsted Museum kan du opleve større og mindre udstillinger, der kan besøges i længere tid end særudstillingerne. Udstillingerne belyser Ringsteds særegne kulturhistorie til forskellig tid.


Ringsted Museum og Arkiv

Landbrug, natur og samfund - det handler om grise!

Udstillingen fortæller i store træk historien om et erhverv, der fra at have brødfødt størstedelen af befolkningen på landboreformernes tid i slutningen af 1700-tallet nu kun beskæftiger meget få procent af arbejdsstyrken.

Læs mere…

Ringsted Museum og Arkiv

Damerne fra Kærup

I efteråret 2006 fandt arkæologer spor fra en jernalderlandsby og en nærliggende gravplads med 11 jordfæstegrave i Kærupområdet nord for Ringsted. Blandt de 11 begravelser fra Romersk Jernalder, ca. år 250, skilte især én sig ud.

Læs mere…

Ringsted Museum og Arkiv

Ringsted Vindmølle

Det er ikke alle der både lægger mærke til møllen, tænker nærmere over den, og så rent faktisk får gjort noget ved det og besøgt møllen – og det er en skam. Måske har du kørt forbi mange gange? Måske har du set de flotte møllevinger uden dog at tænke nærmere over det? Måske har du tænkt at du da også må se at få aflagt møllen et besøg? Eller smage dens økologiske mel?

Læs mere…

Ringsted Museum og Arkiv

Børnehjørnet

På Ringsted Museum er der et hjørne specielt for børn. Her må man røre, føle og lugte til tingene. Man må lege med legetøjet, man må lave nye ting og sager, og man må læse i de gamle bøger.

Læs mere…

Åbningstider 2020

Tirsdag, onsdag, torsdag samt søndag kl. 11-16.

Mandag, fredag og lørdag lukket

Klik her for helligdage og særlige åbningstider

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk