Ringsted Middelalderfestival 

Ringsted Middelalderfestival finder sted i og omkring Sct. Bendts Kirke.

Festivalen hylder Valdemarerne. Det var en Valdemar, der lod Sct. Bendts Kirke opføre og mange af hans slægtninge er begravet i kirken. Dette års hovedperson er også begravet i kirken. Hun stod desuden bag  kalkmaleriet i kirkehvælvingen.

Vi fortæller historien om enkedronning Agnes gennem foredrag, workshops, avisartikler og lader det hele kulminere med et stort anlagt teaterstykke på selve festivalen.

Festivalen er også ridderturnering, musik, gøgl og leg og markedsplads med handelsboder og boder med salg af mad og drikke. Aktørgrupper er samlet i teltlejre, hvor middelalder entusiaster giver den med levendegørelse, kampscener, ridderskoler og meget mere.

Sekretariatet ligger hos Museum Vestsjælland. Festivalen er et samarbejde med lokale frivillige, præstegruppe og menighedsråd ved Sct. Bendts Kirke, Ringsted Kommune, lokalt erhvervsliv, lokale foreninger og velgørende institutioner og den lokale presse.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk