Ringsted Museum og Arkiv

Ringsted - Kort fortalt

Udstillingen er en komprimeret introduktion til Ringsted by og de mennesker der bor her. Du kan opleve kirken brande i virtual reality, byen vokse på TV-skærmen, og middelalder-mord i tegneserieform på væggene.

Ringsted Museum og Ringsted Museumsforenings 40 år-jubilæum fejres med en ny udstilling, som  i hovedtræk fortæller byens historie fra oldtiden til i dag.

Her er noget for både turisten og den lokale ringsteder.

Se Ringsteds historie fortalt gennem tegneserier på væggene i tegner Erik Petris humoristiske streg. Oplev Ringsted bys ekspansion gennem en videoinstallation, og lyt til ringstederes fortællinger om deres egen by.

Branden i Sct. Bendts Kirke i 1806 kan opleves på nærmeste hold gennem virtual reality. 

Her er fokus på Ringsted som et landbrugsland, hvor den lokale industri i slutningen af 1800-tallet netop var centreret omkring landbruget. Nogle af de virksomheder, der blev grundlagt i den periode, kender vi stadig i dag. Fx Danish Crown, der blev oprettet som Ringsted Andelssvineslagteri i 1896. Eller Ringsted Dampmølle fra 1881-82, der lukkede produktionen i 2011, og nu står til at blive revet ned.

 

Fortællingen om Ringsted handler også om byens rige foreningsliv og nye driftige erhvervsvirksomheder. Byen er langsomt vokset, både med 70’ernes tyrkiske indvandring, og 2000’ernes hovedstads pendlere, der nyder godt af provinsbyens ro og nærhed.

Udstillingen kan ses i museets åbningstider.

Udstillingen er støttet af Augustinus Fonden, Brand af 1848 Fonden, Trelleborg Fonden, Motzfeldt Fonden, Ringsted Sogn og Ringsted Museumsforening.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk