15.10.2020  ·  Odsherreds Museum

Tour de Museum - Postkort fra Odsherreds Museum

Kom med videre på Maggies næstsidste stop til Odsherred og oplev "solens land" på Odsherreds Museum

Solen brød for alvor frem over Odsherred under besøget på Kunstmuseet, så det naturligste i verden var at futte videre nordpå til Odsherred Museum, hvis største fortælling er den om Solens Land: bronzealderens idéverden med solen som forudsætning for liv og genfødsel, illustreret af bronzealderens mennesker og den forunderlige Solvogn, som blev fundet i 1902 i den nærtliggende Trundholm Mose.

Vognen står nu parkeret på Nationalmuseet i København, for i Odsherred, er der desværre ikke råd til behørig overvågning af det kostbare bronzealder-relikvie, men man kan dog studere en kopi.

Odsherred Museum var næstsidste stop på vores sommerlige Tour de Museum i Vestsjælland. Tilbage er kun Holbæk Museum, som også er stedet, hvor Museum Vestsjælland har hovedkvarter, så farvel og tak til Odsherred, Isefjord, Tissø og maleriske landskaber.

Godbidder fra Odsherred Museum:

Solvognen: I kopi-udgave.

Sommerhuset: Udendørsudstillingen ”Historier fra Sommerlandet” beskriver museet Odsherreds nyere landliggerhistorie og 100 års turisme i et af landet største sommerhusområder. Udstillingen bliver fortalt gennem et sommerhus kaldet ”Hjerte Huset”. Overalt i bygningen er der dekoreret med hjerter, på døre, på snapseglas og udskåret i stolerygge. Og alt virker sindsygt autentisk. Både lyden af Dario Campeotto, som synger Grand Pix-hittet ’Angelique’ fra 1961, Og duften af tudsegammelt sommerhus.

Kanonen: Udstillingen ”Slaget på Isefjorden” er en lille fortælling om en stor kanon under 2. verdenskrig. Kanonen blev brugt da artilleriskibet Niels Juel svarede igen da tyske bombefly angreb skibet i Isefjorden d. 29. august 1943.