Sorø Museumsforening

Foreningens formål er, at give økonomisk, interessemæssig og praktisk støtte til Sorø Museum, såvel i dets museale som dets arkæologiske arbejde.
- Endvidere ved diverse arrangementer at nære medlemmernes interesse for museet og for egnens og Danmarks kulturarv.

Er du medlem af Sorø Museumsforening, giver dit medlemskort med gyldigt årsmærke gratis adgang for én person til alle Museum Vestsjællands afdelinger.

Er du firmamedlem i Sorø Museumsforening giver medlemskortet med gyldigt årsmærke gratis adgang for to personer pr. gang til alle Museum Vestsjællands afdelinger. Kortet kan anvendes af hele personalet på skift.

 

Desuden får medlemmer 10% rabat ved køb af udvalgte varer fra museets butik og gratis adgang ved museets foredrag.

Gå til foreningens  egen hjemmeside: www.sormusfor.dk

Havehistorisk Forening i Sorø

Sorø er kendetegnet ved sine mange frivillige foreninger.

Vi siger, at hvis du har en særlig interesse, og der ikke findes en forening til dette, så opretter du en.

Haven bag Sorø Museum har sin egen frivillige forening, som Sorø Museum har en samarbejdsaftale med.

Museet ser det som sin opgave at skaffe rum og rammer til foreningen gennem at lade foreningen råde i den del af haven, der er indrettet med planter fra Joachim Bursers verdensberømte herbarium. Der bliver hvert år afsat et mindre beløb på museets budget til at sikre vedligehold og nyanskaffelser af planter.

Til gengæld sørger foreningen for, at vi har en enestående apotekerhave, som er et besøg værd. Du kan besøge den hér: http://www.apotekerhaven.dk/

 

 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk