Kalundborg Middelalderfestival lørdag den 31. august kl. 11.00 - 21.00 og søndag den 1. september kl. 11.00 - 16.00
 

Museum Vestsjælland markerer Dannebrogs 800-års jubilæum med en storslået middelalderfestival i Kalundborg Højby.

Året er 1219. Valdemar Sejr vender hjem fra korstoget mod det hedenske Estland. Han har en gave med hjem til det danske folk. Dannebrog – flaget, der faldt fra himlen.

Kom og vær med, når dronning Bengerd hilser kong Valdemar, ærkebiskop Anders Sunesen og de modige johanitter-riddere velkommen hjem til Kalundborg.

I løbet af weekenden vil der være utallige muligheder for også at lytte til, smage på og opleve middelalderen i de mange små optrin, der vil afløse hinanden på pladsen. Se progammet her.

 

Mad og drikke

Både børn og voksne kan stille den lille eller store sult og tørst enten i Rådhuskælderen i Bispegården eller i festivalens eget spisetelt. I Rådhuskælderen serveres pølser tilsmagt med middelalderkrydderier og salat af kål og det hele garneres med middelaldermusik.I festivalens spisetelt står menuen på kyllingelår, kyllingeboller på spyd og pandekager. I Kirkekroen sælges øl og forfriskende æblemost.

Adgang

Der er gratis adgang til festivalpladsen i og omkring kirken, Højbyen og museets udendørsarealer. Denne dag er der tillige gratis adgang til Kalundborg Museum - og lørdag er udvidet åbningstid kl. 10.30 - 21.00.

 

Tak til samarbejdspartner og sponsorerne

Museum Vestsjælland/Kalundborg Museum står bag Kalundborg Middelalderfestival. Det er en opgave, der er så stor, at vi på ingen måde kan løfte den alene.

Kalundborg Middelalderfestival afvikles som et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Kalundborg Kommune, Kalundborg Museumsforening og Fonden til støtte for Kalundborg Museum, Vor Frue Sogn, Bispegården, SYMB, foreninger og frivillige fra byen.

 .              

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk