Frivillige med smag for gamle aviser og middelaldermad

Ringsted Museum og Arkiv har to slags frivillige – dem der kommer på arkivet og nørder med gamle aviser, billeder og arkivalier – og så er der festivalsfrivillige, der elsker at klæde sig ud i middelaldertøj, lave mad over bål, snitte med kniv og spille skuespil.

Frivillig på arkivet

På Ringsted Arkiv har vi stor glæde af en god håndfuld frivillige medarbejdere, der alt efter interesser og kompetancer, registrerer arkivalier, scanner billeder, laver avisregistrering, ordner lydbånd, smalfilm, kassettebånd osv.

Som frivillig på arkivet indgår du i den daglige arbejdsdag og har faste arbejdstider. Du modtager oplæring samt løbende vejledning af en lønnet medarbejder, så vi sikrer at registreringen sker efter gældende retningslinjer for arkivdrift. Du får muligheden for at finde spændende oplysninger om lokalmiljøet i Ringsted Kommune, når du læser arkivalierne, hører lydoptagelserne eller ser på billederne i forbindelse med registreringen. Almindeligt kendskab til IT betjening er en forudsætning, da al registrering sker digitalt.

Antallet af frivillige er desværre begrænset til det antal af pc-arbejdspladser, som vi har til rådighed, og da det er stærkt vanedannende og berigende at gå på arkiv, er der ikke den store udskiftning i frivillig-gruppen, men indimellem bliver der en plads ledig, så hold dig ikke tilbage, hvis du er interesseret i at blive frivillig på arkivet.

Ringsted bogen

Ringsted Bogen er en lokalhistorisk årbog der første gang udkom i 2004. Redaktionsgruppen består af frivillige samt to medarbejdere fra Ringsted Arkiv. De frivillige redaktionsmedlemmer finder artikler, hjælper forfatterne med ideudvikling, er med til forfatterkursus, læser korrektur og meget andet.

Frivillig på Ringsted Middelalderfestival

Det tager mange måneder at forberede Ringsted Middelalderfestival, og der er brug for mange hænder og hoveder til alle de praktiske og kreative arbejdsopgaver i forbindelse med det store arrangement. Festivalens frivillige trækker læsset, men får til gengæld en oplevelse ud over det sædvanlige.

Som frivillig er man med i det store fællesskab omkring festivalen. Samtidig med at der skal knokles, er der masser af sjove og lærerige oplevelser. Arbejdsopgaverne er mange og meget forskellige.

Alle frivillige er med til at formidle og genfortælle middelalderhistorien. Derfor er det vigtigt, uanset hvilken opgave man påtager sig, at man løser den så historisk korrekt som muligt. Ringsted Museum og Arkiv arrangerer kurser og aktiviteter for de frivillige, så man kan være klædt på med så megen viden som nødvendigt, når festivalen løber af stablen.

Læs mere om Middelalderfestivalen her

Frivillige og ansatte arbejder tæt sammen i forbindelse med bl.a. middelalderfestival

Rengøring af museumsgenstande inden de skal på magasin.

To af arkivets faste frivillige.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk