Frivillig

Der er meget at gøre på et museum og museet vil gerne byde alle frivillige velkommen, der brænder for at arbejde med Odsherreds kulturhistorie.
På museet er der allerede tre aktive frivillige grupper under Kulturhistorisk Museumsforening:

Lugekonerne

Museumshaven og de store plantebede blev etableret i 2004. I bedene er der mere end 200 planter, som et team af lugekoner (M/K) passer, plejer og udvikler. Planterne har gennem tiden været anvendt til mange forskellige formål, og alle har en historie at fortælle. Lugekonerne formidler denne historie.
Kontakt Ruth Christensen på tlf.: 23 82 63 00 eller på e-mail. Du kan også læse mere på deres blog/hjemmeside.

Arkæologigruppen

Arkæologigruppen arrangerer aktiviteter for børn og voksne, hvor du kan hygge dig og lære nyt. vi råder over en række detektorer som vi bruger til aktiviteter og til at formidle viden om det at gå med detektor og være fritids arkæolog. I samarbejde med Museum Vestsjælland og de øvrige arkæologi foreninger i Vestsjælland, deltager vi også i udgravninger og afsøgninger med metaldetektorer. Kontakt os hvis du har lyst til at være. Du behøver ikke vide noget om arkæologi eller detektorer, der er altid nogen der kan hjælpe og vejlede. Du skal bare have lyst til at være aktiv sammen med børn og voksne. Kontakt Joan Almgren på tlf. 25 46 56 56 eller på mail urbangartner51@gmail.com

Aktivitetsgruppen

Denne gruppe er for dem, der brænder for at formidle kulturhistorien til børnefamilier.
Du kan måske også et gammelt håndværk og kan lide at være kreativ. Det kan være alt fra at lave buer og pile, lave oldtidsmad over bål til at brikvæve og lave sjove quizzer og skattejagter.
Du vil i hvert fald gerne være med til at gøre Odsherreds historie levende ved din fortælling eller dit håndværk. Det kan også være, at du er mere til at skabe en hyggelig atmosfære omkring gæsterne og hjælpe til, når vi arbejder i værkstederne. Dermed er der også skabt grobund for de gode samtaler om de kulturhistoriske emner, vi arbejder med.
Kontakt Britta Tøndborg på e-mail.

Arrangements- og aktivitetsgruppen

Vil du gerne give et nap med, når museet er i fuld gang med at stable et arrangement på benene eller har du mange gode ideer til kulturhistoriske oplevelser med udgangspunkt i Odsherreds historie, så vær med i denne gruppe.
Museet har af og til åbningsarrangementer eller andre større arrangementer såsom julemarked, Kulturnat eller oldtidsværksted og vi kan sagtens bruge en ekstra hånd. Mange af arrangementerne foregår på museet, men nogle gange rykker vi også ud og deltager med vores kunnen andre steder.
Kontakt Britta Tøndborg på e-mail.

Omvisergruppen

Formidler museets udstillinger, nærområde og Annebjerggaard. Er du en engageret fortæller og er du interesseret i at dele din viden med museets besøgende, så kontakt os. Vi har primært brug for formidlere/omvisere i skoleferierne.
Kontakt Britta Tøndborg på e-mail.

Servicegruppen

Hjælper os med at sikre at Annebjerggaard (Odsherred Museum) fremstår pænt og indbydende. Vi har brug for hjælp til at passe udenomsarealer, luge og vande blomsterbede. Servicegruppen fjerner affald og bistår de øvrige frivllighedsgrupper i forbindelse med aktiviter. Vi har altid brug for nogen der kan tage fat og hjælpe til.
Kontakt Jens Westphal på tlf. 24 95 30 32 eller e-mail.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk