Frivillig på Holbæk Museum

Holbæk Museum har en stor gruppe af frivillige, der alle lægger et stort arbejde på stedet.


Opgaverne, som de frivillige løser, favner bredt og kan være alt fra kaffebrygning over museumsværter til praktisk hjælp ved udstillingsopbygning, afvikling af arrangementer og familieaktiviteter.

Følgende laug eller grupper kan nævnes:

Skibslaug - museets ældste laug. Står for vedligeholdelse af og sejlads med museumsskibet KDL Lodsbåden. Lauget mødes ugentligt og har i sommerhalvåret også en ugentlig sejldag.

Havelaug - luger i museumsgården og passer urtehaven. Lauget mødes ugentligt i sommerhalvåret.

Bakkekamslaug - hjælper i haven på Bakkekammen 45. Lauget mødes ugentligt i sommerhalvåret.

Krambodslaug - bemander og udvikler butikken i den gamle købmandsgård. Bemandingen sker i skolernes ferier og i forbindelse med større arrangementer.

Museumsværtslaug - fungerer som ekstra vagter i weekenderne og hjælper museumsværten med at rondere og vejlede museets besøgende. Weekenderne fordeles mellem medlemmerne af lauget.

Tekstillaug - arbejder bl.a. med formidling af museets store tekstilsamling. Lauget har deres eget lokale på museet med en stor studiesamling og de mødes en gang om ugen.

Kaffeværter – serverer kaffe og hjælper museumsværten i forbindelse med møder og gruppebesøg på museet. Det er ofte i dagtimerne, der er brug for de ekstra hænder, men det kan også være efter lukketid.

Arrangementsfrivillige - hjælper til ved arrangementer som Julemarked og Det Store Theselskab eller laver aktiviteter med børnefamilier i skolernes ferier.

Og så er der de frivillige, der hvert år sørger for at lave en fest og noget dejligt mad til de frivillige.

 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk