19.6.2020  ·  Kalundborg Museum

Vestsjællands Vejr

19. juni - 15. november 2020. Alle taler om vejret og mange har gjort noget ved det.

I denne udstilling fra Museum Vestsjællands mange samlinger og magasiner mødes kulturhistorien, kunsten og naturhistorien om at fortælle historier om vejret i Vestsjælland, og om hvordan Vestsjællands borgere har foreviget det til eftertiden, taget sine forholdsregler, bygget dæmninger og forstærket bygninger. Budt vejret trods, givet det kvalificeret modspil, leget i det og skrevet om det.

Med udgangspunkt i hver af de fire årstider giver Odsherreds malerne og berømte digtere fra Vestsjælland eksempler på stemningsskabende motiver, hvor vejret spiller en væsentlig rolle. Både i maler- og digtekunsten bruges vejret som metafor for velkendte følelser. Når sorte skyer trækker hen over himlen ved vi nok, hvad der kan være på spil. Anderledes afslappet forholder vi os til en skyfri blå himmel.

Hver årstid gribes endvidere kulturhistorisk an med genstande, der får en fortælling med på vejen om, hvordan vi bruger og måler vejret. Her er skøjter og solhat, barometer og solur og i den mere kuriøse ende er vindfisk og tordenkile.

Kalundborg Museum, Adelgade 23, 4400 Kalundborg 

Klik for åbningstider


Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk