31.3.2019  ·  Ringsted Museum og Arkiv

Susende søndag på Ringsted Vindmølle

Søndag den 31. marts står mølleren klar til at fortælle om møllen og om, hvordan man maler mel.

I anledning af særudstillingen Vestsjællands Vejr, sætter Morten ”møller” Sørensen hele dagen af til at vise rundt og fortælle om møllens historie og drift. Hvis vinden er tilpas vil der også være mulighed for at se møllen i funktion.

Ringsted Vindmølle har stået på sin nuværende placering siden 1872, hvor den blev genopført efter en brand. De første spor af møllen går tilbage til 1814. Møllen har haft mange skiftende ejere i de godt hundrede år, den fungerede som privat virksomhed. I 1980’erne blev den købt af Bjarne Jensen, som lod den restaurere, og i dag drives den i samarbejde mellem Ringsted Vindmøllefond og Museum Vestsjælland.

Benyt chancen for også at se særudstillingen Vestsjællands Vejr på Ringsted Museum & Arkiv. Her kan man se, hvordan vi har taklet og tolket vejret gennem tiderne.

I Børnehjørnet er der mulighed for at lave sit eget mel. Enten ved at grutte kornet som i oldtiden – eller ved at bruge håndkværnen. Når armene bliver trætte, står det klart, hvorfor det med vindmøller er en praktisk opfindelse.

I museets café er der salg af kolde og varme drikke, kager og is.

Pris: alm. entré

Se museets åbningstider her.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk