18.4.2019  ·  Slagelse Museum

Skærtorsdagskål & kryddersnaps

Skærtorsdag den 18. april kl. 11-14. Smag skærtorsdagskål og kryddersnaps og hold dig frisk resten af året!

Det er en gammel tradition at spise skærtorsdagskål. Traditionen stammer fra det førindustrielle samfund, hvor der i det tidlige forår kunne opstå knaphed på fødevarer. Spiste man skærtorsdagskål, hed det sig, at man ikke blev syg det kommende år. Folketroen tilføjede "7-kål" eller "9-kål", som gik ud på, at man supplerede grønkålen med andre friskspirede grønne urter, fx skvalderkål, timian og brændenælder. Det blev spist som grønlangkål – ellers som suppe. I museumshaven finder vi urter og kål, som vi tilbereder i bålhytten.

Vær med og smag skærtorsdagskål.


I Havelauget er de frivillige i gang med at skabe en krydderurtehave. Urterne bliver bl.a. brugt til kryddersnaps. I anledningen af påsken er det muligt at få smagsprøver.

Tid: Kl. 11-14

Mødeted: Slagelse Museum, Bredegade 11a

Pris: Almindelig entré. Børn ifølge med voksne. 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk