4.2.2019  ·  Skælskør Bymuseum

S/S Skjelskør holder dampen oppe

Ny særudstilling fortæller historien om det sidste kulfyrede passager-dampskib med skruedrift som sejler i danske farvande

Ny særudstilling åbner 18.4. 2019

"S/S Skjelskør" blev bygget på Ring Andersens skibsværft i Svendborg og leveret til Skælskør i 1915. Damperen sejlede dagligt med post og gods til de to små øer Agersø og Omø. Denne sejlads fortsatte indtil 1962, hvor "S/S Skjelskør" blev afløst af moderne færgefart fra Stigsnæs til øerne. Skibet blev sendt til ophugning, men blev i sidste øjeblik reddet af Foreningen til Gamle Skibes Bevarelse.

Pensionerede skibssmede fra B&W brugte igennem 3½ år mange timer af deres otium på at gøre det lille klenodie af et dampskib sejlklar. Damperen har siden hen sejlet turistture fra Frederikssund. 

Skibet aflægger besøg i Skælskør fra den 15. til den 18. juli 2019. Skibet vil ligge til kaj i havnen og foretage sejlture med turister og andre interesserede.

Skibet ejes og vedligeholdes i dag af Foreningen til Gamle Skibes Bevarelse, som gør en kæmpeindsats med at vedligeholde "den gamle dame".

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk