Skælskør Bymuseum

Søfart- og Fiskeriudstilling

Skælskør ligger for enden af en 6 km lange fjord, og skibsfart og fiskeri har haft stor betydning for byens tilblivelse og udvikling. Skælskør Bymuseum fortæller byens historie. I middelalderen var byen overfartssted til Fyn, og sidst i 1800-tallet blev byen hjemsted for en af Danmarks største sejlskibsflåder.  

Skælskør Bymuseum udstiller en række skibsmodeller, alle med tilknytning til Skælskør. Endvidere vises effekter, som sømænd i gennem tiderne har bragt med hjem fra fjerne lande. Her er historien om Kaptajn Andersen og ”kanibalerne” og beretningen om Danmarks sidste sejlførende lods, Arthur Møller.

Fiskeriet belyses ud fra fangstmetoder, og der udstilles net, ruser, kroge og ålejern samt redskaber til vedligeholdelse af grej. En kæmpe issav, der har været brugt i havnen fuldender billedet af årstidernes påvirkning af erhvervet. 

Søfart- og Fiskeriudstillingen er placeret på første sal i den gamle bygning, og der en pragtfuld udsigt over havnepladsen. 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk