9.11.2020  ·  Ringsted Museum og Arkiv

Omvisning i Sct. Bendts Kirke

Mandag den 9. november kl. 14.00 byder Ringsted Museum & Arkiv på omvisning i Sct. Bendts Kirke ved Martin Pavon

I anledning af 850-års jubilæet for Sct. Bendts Kirke og kirkefesten i Ringsted, vil middelalderarkæolog, Martin Pavón, fortælle den spændende historie om Nordens ældste teglstenskirke og dens historie. En fortælling der begynder med en kongsgård og en ældre nedreven kirke fra 1000-tallet. Om mordet på Knud Lavard i Haraldsted i 1131, stiftelsen af et benediktinerkloster, bygningen af Sct. Bendts Kirke og en overdådig kirkefest i 1170, hvor Kong Valdemar den Store skrinlagde sin far på alteret som helgen, og kronede sin 7-årige søn Knud, som medkonge - i Danmarks første kongekroning.

Efter det historiske resumé, sættes der fokus på selve kirkebygningen. Dens bygningshistorie, som Danmarks ældste bygning af tegl, dens indretning som klosterkirke, og rollen som gravkirke for kongemagten. Desuden fortælles der også om kirkens spektakulære kalkmalerier og deres betydning som politisk propaganda mm.

Pris: Omvisningen koster 50 kr., tilmelding kun via BilletExpressen og senest mandag kl. 08.00.

Ved for få tilmeldte aflyses omvisningen med besked mandag kl. 10.00.

Mødested: Runde P-plads foran kirken.

Flyttes til ny dato ved kirkelig handling.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk