29.5.2021  ·  Kalundborg Museum

Mig og min by

29. maj – 19. december kan du se udstillingen Mig og min by.

Nu kan du kravle igennem Kalundborgs kloaker og undersøge hvad arkæologerne har fundet der nede under brostenene. Du kan også servere pølser for din bedstefar på torvet eller bygge et urværk ud af farvestrålende ”bolchetandhjul” i butikken. Måske har du mere lyst til at kravle op i Skygningernes sardindåse seng og slappe af mens mor læser højt fra historien om Skygningerne. Mulighederne er mange i Mig og min by, hvor du kan gå på opdagelse i Kalundborgs historie blandet med børnebogsforfatter og illustrator Rasmus Bregnhøis fantasifulde univers.

Historien om Skygningerne og den by der udfolder sig på museet er inspireret af børn fra Kalundborg og Varde som har bidraget med deres blikke på hvad en by er og burde være. Hemmelige skatte under jorden, butikker med alt hvad hjertet begærer, lækker mad, og dyr i lange baner er vigtige i børnenes by, men selvfølgelig også hjemmet hvor de bor med deres familier. Museet giver det historiske perspektiv, og med hjælp fra børnene er udvalgt genstande fra såvel museets gemmer som fra børnenes.

Udstillingen er særligt egnet til børn på 4-6 år, men alle kan få noget ud af at besøge Mig og min by. ”Dengang jeg var barn” får man lyst til at sige, og dele sin historie med de yngre generationer. Hvis børnene eller børnebørnene har brug for ekstra tid til leg og fordybelse, kan du tage en pause på et af de lave huse og følge med fra sidelinjen. Er du pædagog eller lærer kan du reservere udstillingen, så du kan tage din gruppe med på tur i hverdagene mellem kl. 10 og kl. 13.

Sammen med udstillingen på Kalundborg Museum åbner en identisk udstilling med lokale genstande på Vardemuseerne, som har været samarbejdspartner i projektet. De to udstillinger skal i de kommende år rejse rundt i næsten hele Danmark, og fortælle lokalhistorie sammen med og for børn. Museum Vestsjælland er projektleder for Mig og min by, som er støttet af Nordea-fonden. Historien om Skygningerne er skrevet og tegnet af Rasmus Bregnhøi. Udstillingen er bygget af Bureau Detours.

Udstillingen kan ses på Kalundborg Museum, se åbningstider her.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk