10.5.2019  ·  Malergården

Malergården i festhumør

Fredag den 10. maj kl. 11.00 åbner Malergården op for en ny sæson.

Fredag den 10. maj slår Malergården op for en ny sæson – denne gang i mærkedagenes tegn.  Dette års sæson på Malergården bærer præg af mange fødselsdage og jubilæer.

Det er i år 85 år siden Malergårdens statelige bygningskompleks blev opført på den bare mark ved Lammefjorden og synlig mile vidt i landskabet. I år er det 15. sæson for Malergården som offentligt tilgængeligt kunstnerhjems museum. Tilsammen kan Malergården således fejre 100 år som markant og bemærkelsesværdigt element i det østlige Odsherreds milde fjordlandskab. Her kunne maleren Sigurd Swane og hans familie hengive sig til et liv i kunstens tjeneste  og i fuld harmoni med landskab og landbrug.

2019 er også 90 året for sønnen Henriks fødsel. Han tilbragte langt størsteparten af sit liv på Malergården, hvor han passede haven og dyrkede sin passion for fotografi. Fødselsdagen fejrer vi med en ophængning i Foredragssalen af nogle af Henriks mange fotostater af: Livet på Malergården, ungdomsårene i Spanien og tiden som medaktivist hos De Autonome i 1990erne.

Den 16. juni er det 140 år siden Sigurd Swane blev født – og en lang og begivenhedsrig kunstnerkarriere tog sin begyndelse. Det fejrer vi på selve dagen den 16. juni, bl.a. ved en genoptagelse af talkshowet: Samtale med Fortiden 1 – Venskab og værdier – om relationerne mellem familien Swane og deres pensionær – den meget kendte digter Valdemar Rørdam. Selve talkshowet med teaterleder Simon Vagn Jensen og museumsinspektør Jesper Sejdner Knudsen finder sted både den 15. juni og den 16. juni, begge dage kl. 14.00.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk