1.12.2020  ·  Ringsted Museum og Arkiv

Jul i Ringsted Vindmølle

1. - 20. december 2020. I denne tid pusler det med små fødder på de gamle trin i Ringsted Vindmølle. Det er nisserne, der i den søde julemåned kommer frem fra de mange kroge og sprækker, hvor de gemmer sig resten af året.

Der dufter af mel og gamle dage i Ringsted Vindmølle. Der er pyntet op overalt, når nisserne i Ringsted Vindmølle kommer frem fra deres gemmesteder, og det ligner en hel julekalender med alle de nisser, melsække, stenkværne og møllevinger.

Det er en hyggelig tradition at tage på julebesøg med børn eller børnebørn. For de små er det en særlig herlig oplevelse at bestige de smalle, slidte trin på trapperne, hvor generationer af møllere har sat deres fødder.

Møllenisserne får travlt med at hjælpe mølleren her op til jul, for alle de glade familier vil jo købe mel med hjem til julekagerne.

Gå ikke glip af chancen for at købe møllerens økologiske mel, malet på Ringsted Vindmølle. Så smager julens kager endnu bedre.

Ud over at besøge nisserne i møllen, er der mulighed for at se juleudstillingen på museet samt opleve børneudstillingen Lille Valdemars Eventyr. 

Kig også ind i museumsbutikken. Her er gode julevarer på hylderne, med alt fra de små kalendergaver, julepynt og værtindegaver.

Ringsted Vindmølle har ligesom Ringsted Museum og Arkiv åbent tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 11-16, og man kan hele måneden følge med i nissernes aktiviteter.

Sted: Ringsted Museum & Arkiv og Ringsted Vindmølle, Køgevej 41, 4100 Ringsted

Glædelig jul.

Læs mere om juleudstillingen Juletræet med sin pynt

Læs mere om udstillingen Lille Valdemars Eventyr 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk