24.5.2019  ·  Pressemeddelelser fra Museum Vestsjælland

Gratis tur på Vestborgen med Tidslommen

Den 28. maj kl. 15 -16.30 lancerer Museum Vestsjælland et helt nyt digitalt formidlingstilbud ved Vestborgen i Kalundborg.

Nu kan borgere med Museum Vestsjællands gratis app Tidslommen på egen hånd opleve historien om Esbern Snares storslåede borg i Kalundborg.

Tidslommen lægger op til, at børn og voksne går på opdagelse i Vestborgens ruiner. I appen møder man Museum Vestsjællands formidlere og middelalderarkæologer, der fortæller om borgen og de mennesker, der engang levede her.
Tidslommen hentes i Google Play eller i App Store.

Det er en hel særlig oplevelse at stå med sin mobiltelefon på et historisk sted i Kalundborg og få historien fortalt om netop dette sted af dygtige formidlere fra Museum Vestsjælland, siger Eskil Vagn Olsen, Museumsdirektør, Museum Vestsjælland og fortsætter: Museum Vestsjælland har stor fokus på, at kulturhistorien også formidles uden for museets mure og lige netop der i landskabet, hvor begivenheden fandt sted.    

Middelalderstemning i museets gård
Til lanceringen den 28. maj 2019 sørger museets medarbejdere og frivillige for den helt rette middelalderstemning med åben ild, folk i flotte dragter og små lækre middelalderretter i Kalundborg Museums gård.

På opdagelse i borgruinen
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Ole Glahn holder åbningstalen kl. 15.00 i museets rokokostue og projektleder Jonas Abkjær Andersen er vært ved en filmforevisning om de øvrige historiske spot i Tidslommen. Derefter går man med sin mobiltelefon på opdagelse i borgruinen med Tidslommen.

Foto fokusgruppe. Tekst: Unge udforsker middelalderen spor igennem den gratis app Tidslommen fra Museum Vestsjælland.  Foto: Museum Vestsjælland

Samtidigt med at Kalundborgs Vestborg åbner i Tidslommen, åbner Museum Vestsjælland tilsvarende formidlingstiltag af Sunesønnernes Mølledige i Sorø og af middelalderbyen i Holbæk. Tiltagene er gjort mulige med støtte fra Kulturregion Midt- og Vestsjælland.

Alle er velkomne til lanceringen i Kalundborg.

Kontakt: Jonas Abkjær Andersen på 2559 3851 og jaa@vestmuseum.dk

Foto Kalundborg baggrund. Tekst: Gå på opdagelse i borgruinen med den gratis app Tidslommen fra Museum Vestsjælland. Foto: Museum Vestsjælland

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk