3.4.2019  ·  Kalundborg Museum

Foredrag v/ Torben Elmdal. Middelalderkongernes jagthunde til storvildt

Onsdag den 3. april kl. 19.30 på Kalundborg Museum. En hund er vel bare en hund! Sådan tænker vel de fleste?

Det er nok de færreste, der forestiller sig, at den kan være et levende, uforfalsket vidnesbyrd om vores civilisations udvikling gennem de sidste 4000 år.

I foredraget, der fokuserer på middelalderen og den ”gammel dansk hund”, vore dages Broholmer, beretter Torben Elmdal om dens betydning for kongerne, deres liv og politiske relationer til andre lande.

Foredraget er bygget op over fotografier af figurer, malerier og gobeliner samlet fra en række museer og samlinger over godt 30 år disse steder samt et indgående kendskab til denne hunderace.

Grundet hundens enestående fysik og mentale styrke var dens spidskompetence jagten på det store vildt, som jo var kongens eneret.

Denne jagttype vil være det gennemgående tema i foredraget, hvor både jagtformen, byttedyrene og de risici, der var forbundet med jagten, bliver omtalt.

Sidst – men ikke mindst – står fascinationen over at stå overfor et levende individ, der var på jagt med Frederik II – en levende historie-fortælling fortalt af en hund!

Sted: Kalundborg Museum, Adelgade 23, 4400 Kalundborg

Tid: Kl. 19.30 Porten åbnes kl. 19.00.

Pris: Gratis entré for Museumsforeningens medlemmer – ellers kr. 50.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Kalundborg Museum og Folkeuniversitetet . 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk