15.8.2020  ·  Sorø Museum

De tog tråden op

15. august - 1. november. Udstillingen viser arbejder lavet af fire kursister fra Den Klassiske Broderiskole: Susanne Petri, Anneliese Johansen, Grethe Flyng og Jane Snitgaard.

De har broderet sig gennem mange forskellige teknikker og viser i denne udstilling deres flotte resultater at et langt undervisningsforløb i broderi, på Den klassiske broderiskole ved Lis Ahrenkiel i Haslev.

På Den klassiske Broderiskole er det som udgangspunkt de klassiske broderiteknikker fra de danske bondesyninger, der bliver arbejdet med. Til hver broderiteknik bliver der udarbejdet stadieprøver, materialeprøver, skoleprøver, og et selvstændigt design.

Med dette som udgangspunkt, har Lis opbygget et uddannelsesforløb over 6 år, hvori 16 broderiteknikker bliver gennemarbejdet. Hver skoledag er på seks lektioner og der er ca. 24 skoledage på et år. Ud over skoledagene er der hjemmearbejde til hver gang. Skolens fornemste opgaver er at bevare, beskrive og videreudvikle broderi, som er en del af vores fælles kulturarv.

Det er som udgangspunkt de klassiske broderiteknikker fra de danske bondesyninger der bliver arbejdet med. Teknikkerne kendes bl.a. fra de hvide hedebobroderier. Til hver broderiteknik bliver der udarbejdet stadieprøver, materialeprøver, skoleprøver, kompositionsøvelser og et selvstændigt design. I forbindelse med et teknikforløb, er der ofte en studietur til f.eks. et museum.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk