15.8.2020  ·  Sorø Museum

De tog tråden op

15. august - 1. november. Særudstilling på Sorø Museum med afgangselever fra Den Klassiske Broderiskole

Den Klassiske Broderiskoles fornemste opgave er at bevare, beskrive og videreudvikle broderi som en del af vores fælles kulturarv. Skolen er etableret af Lis Ahrenkiel i 1995 i Haslev og tilbyder et uddannelsesforløb over 7 år, hvor 18 broderiteknikker bliver gennemarbejdet.

Udstillingen på Sorø Museum viser arbejder lavet af de fire kursister: Susanne Petri, Anneliese Johansen, Grethe Flyng og Jane Snitgaard. De har broderet sig gennem mange forskellige klassiske teknikker med udgangspunkt i danske bondesyninger for at udvikle et selvstændigt design. Blandt teknikkerne er tællesyning, dragværk, rudesyning, hvidsøm, baldyring, korssting, gobelinbroderi, tamburering og applikation.

Jane Snitgaard fortæller: ”Broderi er for mig, der hvor jeg kan nørde/lege med materialerne nål, tråd, sting og stof, hvor tiden forsvinder, hvor jeg kan fordybe mig og indimellem, så går alt op i en højre helhed og resultatet bliver magisk”.

Udstillingen kan ses på Sorø Museum, Storgade 17, 4180 Sorø i museets åbningstid.

Se åbningstiderne her.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk