Kalundborg Slot med Folen til venstre
15.6.2019  ·  Kalundborg Museum

Dannebrog 800 år - Kalundborg

Lørdag den 15. juni 2019 kl. 13.00 fejrer vi Valdemarsdag med den unikke historie om dengang det oprindelige Dannebrog blev opbevaret i Kalundborg

Der er ikke mange, der ved det, men den oprindelige fane lå helt indtil 1439 i fæstningstårnet ”Folen” på Kalundborg Slot!

Man kan stadig se ruinerne af slottet, der ligger på kanten af Højbyen ved Volden. Det vil sige, i lang, lang tid har ruinerne været dækket over af et telt, fordi de skulle restaureres.

Men NU er arbejdet med Folen afsluttet og teltene bliver fjernet.
En oplagt mulighed at bruge Valdemarsdag på at høre mere om Dannebrog og restaureringen.

Fra Museum Vestsjælland vil museumsinspektør Mads Findal Andreasen fortælle om Danmarks højeste og kraftigste fæstningstårn, Folen, som gennem middelalderens sidste 200 år rummede rigets arkiv og skatkammer. I skatkammeret på Folen blev rigets ypperligste klenodier, herunder et vævet banner ved navn Dannebroge, opbevaret indtil den afsatte kong Erik af Pommern stjal det i 1439.

Hør også restaureringsarkitekt Charlotte Haas som på vegne af Slots- og Kulturstyrelsen vil fortælle om det 4 år lange restaureringsarbejde af Folen og de øvrige ruiner af Kalundborg Slot. Restaureringsarbejdet vil i år fortsætte vestpå fra Folen mod ruinerne af slots- og fangetårnet ”Fars Hat”.

Ingen tilmelding, bare mød op.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk