26.5.2019  ·  Museum Vestsjælland

Bustur i Hvideslægtens fodspor

Søndag den 26. maj kl. 11.30 – 18.00. Kom med på en spændende bustur ud i landskabet og besøg slægtens kirker i Vestsjælland.

På busturen besøger vi kirkerne i Fjenneslev, Bjernede, Pedersborg samt Sorø Klosterkirke, hvor middelalder- og bygningsarkæolog, Martin Pavón fra Museum Vestsjælland, fortæller om Hvideslægtens kirker og deres enestående bygningshistorie med mange spændende bygningsdetaljer.

Kirkerne i Fjenneslev, Bjernede, Pedersborg samt Sorø Klosterkirke er nogle af de vigtigste hovedmonumenter i den danske og nordeuropæiske kirkearkitektur med en unik bygningshistorie, som i høj grad knytter sig til fortællingen om deres bygherrer, Asser Rig, Sune Ebbesen, Peder Thorstensen, Absalon og Esbern Snare. 

Foto: Fjennerslev kirke

Disse fem fremtrædende medlemmer af Hvideslægten havde en væsentlig indflydelse på udviklingen af Danmark fra et oldtidssamfund til en moderne nationalstat. 

Denne spændende bustur i hvidernes landskab kan betragtes som en tidsrejse tilbage til den ældre middelalder, hvor fortællingen om hvideslægten og den lokale kirkearkitektur udgør turens destination.

Mødested: Torvet på Storgade i Sorø.

Medbring: drikkelse og evt. madpakke

Praktisk information: Fornuftig påklædning ift. årstiden.

Varighed: 11.30 - 18.00 

Pris: 350 kr. 

Tilmelding: skal ske seneste den 22. maj. Billetter kan købes på billetexpressen eller bestilles på telefon 5943 2353.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk