5.4.2020  ·  Ringsted Museum og Arkiv

AFLYST Påskeægsjagt og Lille Valdemar på Ringsted Museum og Arkiv

Søndag den 5. april, tirsdag den 7.- torsdag den 9. april og søndag den 12. april kl. 11-16. Leg med æg for hele familien og opgavekurv til Lille Valdemar

Påske er lig med masser af æg og samtidig markerede påsken afslutningen på den 40 dage lange faste, da Danmark var katolsk. Under fasten måtte man ikke spise æg. De blev i stedet gemt og med stor nydelse spist påskesøndag eller brugt til lege.

Mal et æg i påskeværkstedet på Ringsted Museum, og tag ægget med til de forskellige æggeskattejagts poster på museet inde og ude. Vær med til at konkurrere på behændighed og hurtighed.Prøv fx et æggeløb. Tag en ske i hånden, læg et æg i skeen og løb. Hvem kommer først med ægget på skeen? Kan også leges alene, men det er sjovere, når man er flere.

Pris: Aktiviteten koster 30 kr. pr. deltagende barn.

Se også udstillingen Lille Valdemar.

Lån en aktivitetskurv ved indgangen og tag børn og børnebørn med tilbage til middelalderens verden i udstillingen Lille Valdemars eventyr.

Her møder i Valdemar den Store som lille, og de venner han voksede op med lige udenfor Ringsted i 1100-tallet, nemlig Absalon, Esbern og Ingefred.

Som stor blev Valdemar konge over hele Danmark, og byggede blandt andet Sct. Bendts kirke i Ringsted, hvor han også ligger begravet. I udstillingen møder børnene ham og hans hund Saxo, mens han er 5 år gammel. 

Børn og barnlige sjæle kan hoppe og kravle sig igennem udstillingen, mens de løser fem forskellige opgaver. Teksterne i udstillingen er beregnet til højtlæsning, så børnene oplever at de kommer igennem en hel dag med Valdemar. 

Foto:Valdemar og han venner


Tilmelding: Ikke nødvendig. Egnet for børn 0-8 år ifølge med voksne.

Voksne: entré 30 kr.

Påskeægsjagt: Aktiviteten koster 30 kr. pr. deltagende barn.

Lån af opgavekurv til Lille Valdemar er gratis, når entre er betalt.
Børn og unge under 18 år gratis adgang.

Sted: Ringsted Museum, Køgevej 41, 4100 Ringsted. 

 

 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk