2.7.2020  ·  Odsherreds Kunstmuseum

AFLYST Bustur til malernes motiver

Torsdag den 2. juli kl. 12.30 – 15.30 Museum, malere og motiver. Det er nøgleordene for busturen ud i landskabet til Malernes Motiver – med museumsinspektør Jesper Sejdner Knudsen.

Odsherredsmalerne er betegnelsen for denne gruppe på et dusin unge malere, der i årene efter 1930 bosætter sig i bakkelandet i det vestlige Odsherred, og derved skaber den fjerde og yngste af de store kunstnerkolonier i Danmark – efter Skagensmalerne, Fynboerne og Bornholmermalerne. De fleste er uddannet på Kunstakademiet, nogle af dem gift med hinanden, og alle nyder de om aftenen og natten  hinandens selskab, men arbejder hver for sig ude i landskabet om dagen.

På busturen skal vi opsøge en række af de steder, hvor malerne boede, og hvorfra de malede. Men vi starter på Odsherreds Kunstmuseum, hvor der er en kort omvisning. Vi ser på en række af de malerier, der er blevet til i mødet med de landskaberne og i al slags vejr. Herefter kører vi i bus ud i landskabet og får syn for sagn.

Et par steder gør vi holdt og ser nærmere på lokaliteterne. Bl.a.  gælder det Fårevejle Kirkegård, hvor adskillige af Odsherredsmalerne ligger begravet, og hvorfra vi kan skue udover Odsherredsmalernes landskab - mellem Vejrhøj og Esterhøj. Og det gælder Ordrup Strand med udsigt til Næsset, som mange af malerne har gengivet – hver på deres måde.    

            

Mødested: Odsherreds Kunstmuseum Rødhøj 11 4550 Asnæs

Varighed: Kl. 12.30 – 15.30

Praktiske oplysninger:
Ikke egnet for kørestolsbruger.

Pris: 195 kr. Tilmelding: påkrævet og billetter kan kun købes på billetexpressen

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk