1.2.2019  ·  Ringsted Museum og Arkiv

Åbning af særudstillingen Vestsjællands Vejr

Fredag den 1. februar kl. 15. Alle taler om vejret og mange har gjort noget ved det.

I denne udstilling fra Museum Vestsjællands mange samlinger og magasiner mødes kulturhistorien, kunsten og naturhistorien om at fortælle historier om vejret i Vestsjælland, og om hvordan Vestsjællands borgere har foreviget det til eftertiden, taget sine forholdsregler, bygget dæmninger og forstærket bygninger. Budt vejret trods, givet det kvalificeret modspil, leget i det og skrevet om det.

Udstillingen åbnes af Museum Vestsjællands direktør Eskil Vagn Olsen. Vi skal også høre kunsthistoriker Jesper Seidner Knudsen fortælle om, hvordan vejret er det stemningsskabende motiv for værker af Odsherreds-malerne og berømte digtere fra Vestsjælland  Både i maler- og digtekunsten bruges vejret som metafor for velkendte følelser. Når sorte skyer trækker hen over himlen ved vi nok, hvad der kan være på spil. Anderledes afslappet forholder vi os til en skyfri blå himmel.
Udstillingen er et resultat af et tværfagligt samarbejde i Museum Vestsjælland og Jesper repræsenterede kunsten i arbejdsgruppen.

I udstillingen får hver årstid genstande og en fortælling med på vejen om, hvordan vi bruger og måler vejret. Her er skøjter og solhat, barometer og solur og i den mere kuriøse ende er vindfisk og tordenkile.

Ringsted Museum og Arkiv, Køgevej 41, 4100 Ringsted

Klik for åbningstider


Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk