Grundlæggerne: Holberg og Akademiet

Hør historien om Ludvig Holbergs store planer for Sorø Akademi

Medvirkende:
Medvirkende: Bibliotekar ved Sorø Akademi Ann Furholt Pedersen, Skuespiller Henrik Jandorf og professor i dansk litteratur Anne-Marie Mai.

Musik komponeret og fremført af Frederik Lose Engberg

Tilrettelægger og vært: Birgitte Langsted

Den moderne Holberg
Hør om Sorøs lokale oplysningshelt fra 1700-tallet, Ludvig Holberg, som havde store planer for, hvad Sorø Akademi kunne blive til. Han har en helt ufattelig produktion af tekster bag sig, og han er overraskende moderne, når det kommer til tanker om ligestilling og uddannelse.

Serien om Grundlæggerne
I serien Grundlæggerne kan du komme med i hælene på nogle af de mennesker, som har sat deres præg på Sorø og omegn. De markante skikkelser betyder ikke alene noget for Sorø, men for hele Danmark. I fire udsendelser vil du høre om stenalderens tidlige mennesker, om middelalderens magtkampe, om Holbergs fremsynede tanker om samfundet og om Ingemanns sange, som kan få mennesker til at besvime.

Cykelruter rundt om Sorø 
De fire udsendelser hører til hver sin naturskønne cykelrute, som går rundt om Sorø. Her kan du lære mere om naturen, kulturen og historien undevejs. Gå til oplevsoroe.nu og lær mere. Cykelruterne og udsendelserne er produceret for Sorø Kommune. 

 

 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk