13.11.2018  ·  Museum Vestsjælland

Tidsrejsen på Sorø Museum

Erik Petri har tegnet Danmarkshistorien set fra Sorø. Scener, optrin og vigtige personer snor sig rundt i gange og op ad trappen i de fredede lokaler i Chr. 4’s gamle kro. Hvorfor ligger der en by her midt på Sjælland i et sørigt område, og hvad er det særlige ved den by?

Et bud kan være bosættelserne i Bromme kulturen, Hvide slægtens etablering af kirke og kloster i middelalderen, oprettelse af Sorø Akademi, Chr. 4, Holberg og Ingemanns indflydelse i byen, foruden alt det, der ligger udenom.

Museet har arbejdet sammen med Erik Petri siden 2008, og han var helt med på den bundne opgave at tegne Danmarkshistorien set fra Sorø.  Erik Petri er uddannet på Designskolen Kolding, Danmark og Kunstcenter Design College, Pasadena, USA.

”Erik Petri formår med en enkel streg at fortælle Sorøs historie og han gør det på en måde, så den appellerer bredt til både børn og voksne”, fortæller Ea Stevns Matzon. Tegningerne i sort og hvid og med dramatiske markeringer i rød fylder ca. 13,50 meter. ”Vi er så glade for resultatet, at vi også planlægger at vise vikingetiden i Eriks Petris streg.”

Projektet er blevet muligt med pengegaver skænket til Sorø Museums 100-års fødselsdag.

Tak til:
Sorø Museumsforening, Sorø Kommune, Lions i Sorø, Stiftelsen Sorø Akademi, Odsherreds kunstmuseum og Malergårdens venner, Museumsforeningen for Skælskør Museum, Ringsted Museumsforening, Margit og Christian Schelde, Holbæk Museumsforening, Købmand Bent Wielsøe, Ruds-Vedbys historie ved Carsten og Bente Jensen, Bente Nielsen, Ole Hoff-Clausen, Mona Mogensen, Tove Irene Jørgensen Madsen.

Yderligere oplysninger:
Ea Stevns Matzon på ems@vestmuseum.dk og 5781 1521