19.5.2020  ·  Odsherreds Kunstmuseum

NY BOG Kvindelige kunstnere i Odsherred gennem 100 år

Odsherreds Kunstmuseums og Malergaardens Venner udgiver sammen med Museum Vestsjælland bogen "Kvindelige kunstnere i Odsherreds gennem 100 år"

Kvindelige kunstnere i Odsherred gennem 100 år indeholder 21 biografier af kvindelige kunstnere i Odsherreds området samt eksempler på deres kunst. Kunstnerne er billedkunstnere, malere, vævere, keramikere og en skulptør. De ældste kunstnere er født i 1880erne og den yngste i 1981. Ved at sætte fokus på kvinderne blandt kunstnerne i området, Danmarks fjerde kunstnerkoloni, bidrager bogen med nye aspekter til egnens kulturhistorie og dansk kunsthistorie.

Forfatter Anette Wolthers har foretaget research og skrevet bogen, der har bidrag af museumsinspektør Jesper Sejdner Knudsen og formand for Venneforeningen Alice Faber.

Foto: Udsnit af ”Teaterportræt” af Charlotte Bøgh & udsnit af ”På café med tjener” af Vuokko Johansen. Omslaget til Kvindelige kunstnere i Odsherred gennem 100 år.

Bogen er rigt illustreret med billeder af værker, som findes hos Museum Vestsjælland, værker fra andre museer og værker i privateje. Kombinationen af fortællinger om nulevende og ældre kunstnere giver et kronologisk flow, hvor de kvindelige kunstnere fremstilles som hovedpersoner og ikke som bipersoner i de mandlige kunstneres biografier.

Bogen udkommer mandag den 15. juni og kan købes enten på de forskellige afdelinger i Museum Vestsjælland eller ved bestilling på inf@vestmuseum.dk  eller telefon 2552 8337.

Pris: 299 kr. ved forsendelse tillægges 75 kr.

Læs pressemeddelelsen her.