7.2.2019  ·  Museum Vestsjælland

Mød Museum Vestsjælland på Historiske Dag

Lørdag den 30.- søndag den 31. marts er Museum Vestsjælland i Øksnehallen, København. Optræden på DR-K Scenen og egen stand.

Museum Vestsjælland har igen i år en stand på Historiske Dage. Hør om museets nyeste fund og opdagelser og få inspiration til et besøg i en af museets mange afdelinger. Gør et kup i stakkene med bøger om bl.a. arkitektur, lokalhistorie og kunstnerbibliografier.

Lørdag på DR-K Scenen kl. 11.30: Smartphonen som tidsmaskine. Oplæg af Jonas Abkjær Andersen, projektleder og historiker ph.d. fra Museum Vestsjælland, Nana Groth, antropolog og tekstforfatter i Groth-Østergaard Animation, og Renée Jessen fra Character.

Tidslommen er et historisk spil udviklet til smartphones. Spillet blev lanceret i efteråret 2018. Med spillet kan man opleve fortidens liv og steder og selv blive en del af dramatiske fortællinger om liv, død og magt i middelalderen.

Hør om Tidslommen på DR-K Scenen lørdag den 30.marts kl. 11.30

Foto: Hør om Tidslommen på DR-K Scenen lørdag den 30.marts kl. 11.30

Kom og hør om, hvordan nye museumsbrugere engageres med spilteknologi, fortiden genskabes med animation, augmented og virtual reality og historien bringes tilbage i landskabet, hvor den bliver tilgængelig for alle.

Søndag på DR-K Scenen kl. 11.00: På sporet af Mad Money ll med Martin Pavon. Mad Money ll er et amerikansk bombefly af typen B-17. Det nødlandede på spidsen af halvøen Asnæs i januar 1944. Siden er der bjærget 30 kg metaldele fra flyet og indsamlet øjenvidne beretninger.

Kom og hør om en spændende undersøgelse, når arkæolog Martin Pavon fra Museum Vestsjælland afdækker den nyeste historie.