30.9.2020  ·  Sorø Museum

Krostue og handicapvenlig museumsgård på Sorø Museum

Sorø Museum modtager 300.000 fra Sorø Kommune i 2021 til renovering og forbedring.

Ved budgetforliget for 2021 vedtog byrådet i Sorø Kommune at imødekomme Sorø Museums ønsker om økonomisk støtte til to store kommende projekter.

Museet, der ligger i Chr. 4 gamle kro fra 1624, har lagt planer om at indrette en krostue i det rum, hvor det oprindelig ildsted er placeret. Ideen er, at krostuen skal have et renæssancepræg med træloft, træpaneler og tunge træmøbler. Rummet skal fungere både som samlingsrum til Skoletjenesten, uden for almindelig åbningstid, og som kaffeskænkestue til museets publikum.

Den gamle ejendom er ikke just begunstigede med gode adgangsforhold til dårligt gående eller kørestolsbrugere. Med tilsagn om bevilling fra Sorø Kommune får museet i 2021 mulighed for at renovere gårdrummet med en handicapvenlig flisebelægning.

Vi glæder os til at gå i gang i 2021.