29.9.2020  ·  Museum Vestsjælland

Halloween på MVE

Følg med på vores Facebookside, hvor vi i ugen op til Halloween deler en ny grusom og gruelig fortælling hver dag.

Vi nærmere os en koldere tid og lige om lidt står Halloween foran døren. Vi har derfor valgt selv at bidrage med lidt (u)hygge i form af lokalområdets helt egne spøgelseshistorier. Du kan du bl.a. høre historien om præstekonen der fik diabolsk hjælp eller om spøgelset Lange-Ellen som er lidt af en grinebidder.

Få en lille forsmag her

Ved Eskildstrup i Ringsted boede engang en fattig familie. Familien havde en lille pige som var meget interesseret i at lære at hekse hos heksen Basse-Maren, som boede i Baremose. Maren kunne sidde og malke ved at stikke syle op i loftsbjælken. I mange dage kom pigen hos heksen, men forældrene blev efterhånden bekymrede for hende. Så en dag fulgte de efter hende. Efter at være blevet afsløret fortalte pigen dem, at hun ved midnatstid skulle gå tre gange rundt om Sneslev kirke, og hver gang klokken slog, skulle hun kigge ind af nøglehullet til kirken og sige 'jeg vil som du vil'. Det skulle hun gøre tre nætter i træk...

Gudskelov havde forældrene en ide til hvordan de kunne redde deres lille pige fra heksens klør - Læs videre på vores facebook når vi fortæller resten af historien!