21.5.2020  ·  Bakkekammen 45

Vi åbner igen den 26. maj

Glæden er stor og sikkerheden i fokus, når Museum Vestsjælland genåbner med billetbestilling, håndsprit og regelmæssig rengøring af kontaktflader

Museum Vestsjælland står sammen med resten af Danmark i kampen for at begrænse risikoen for coronasmitte. Vil man være helt sikker på at kunne besøge en af museets 11 afdelinger, skal man derfor bestille billet på forhånd. Det gør man på entrevestmuseum.billetexpressen.dk. Vælg en afdeling, en dato og et tidsinterval samt antal billetter. I første omgang er det maksimalt 10 personer ad gangen, der kan besøge den pågældende afdeling. På denne måde sikrer vi, at der ikke forsamles for mange rundt om i udstillingerne.

Ved indgangen til museerne er der opsat håndsprit og der er afstandsmålere på gulvene og afskærmning ved kassen. Der kan være begrænset adgang til enkelte aktiviteter. Derudover følger vi de vejledninger, myndighederne udmelder for åbning af museer.

Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen glæder sig til genåbningen: ”Vi har haft travlt med at klargøre en sikker genåbning for både personale og gæster. Nu er vi klar til at slå dørene op til de mange museumsafdelinger i Midt- og Vestsjælland. Museumshusene med udstillinger, aktiviteter, butikker, gårdrum og haver er jo netop skabt for at blive brugt. Derfor bliver det også en festdag, når vi igen kan byde gæsterne velkommen – vi har savnet dem!”

I Museum Vestsjælland har vi arbejdet under hele nedlukningen. Drift og vedligeholdelse stopper ikke, selvom der er midlertidigt lukket for besøgende. Det gør udgravningerne heller ikke, og vores arkæologer har knoklet på Baltic Pipeudgravningen. Samtidig har vi i hele lukkeperiode intensiveret formidlingen af Midt- og Vestsjællands kulturhistorie på vores digitale platforme.

Kommunikations- og formidlingschef Mie Ellekilde siger: ”Det er helt fantastisk som vores brugere har taget vores små daglige historier på Facebook til sig. Det har blandt andet ført til mange sjove og kritiske diskussioner på museets ”væg” og vi er vilde med, at vores brugere på denne måde interagere med os og hinanden. Samtidig kan vi se, at mange lokale familier har været ude i landskabet og brugt vores udendørs app Tidslommen. Nu glæder vi os til også at kunne formidler IRL (In Real Life, red.) igen – vi har så meget, vi gerne vil vise frem og fortælle om.”

Følg med på Museum Vestsjællands hjemmeside på vestmuseum.dk hvor du kan læse mere om tidsbestilling og vores mange kulturtilbud. Kontakt Eskil Vagn Olsen – evo@vestmuseum.dk tlf. 41379256 Mie Ellekilde – mie@vestmuseum.dk tlf. 23637802