21.2.2019  ·  Museum Vestsjælland

Museum Vestsjælland udvalgt til Kend dit land destination

For skoleåret 2019/2020 er hele tre af Skoletjenestens undervisningsforløb udvalgt af Slots- og Kulturstyrelsens til at blive udbudt til elever i 4. klasse fra skoler i Jylland igennem projektet Kend dit land.

Kend dit land er et projekt fra Slots- og Kulturstyrelsen, som giver danske skoleelever i 4. klasse mulighed for på busture rundt i landet at stifte bekendtskab med Danmarks mangfoldige natur, kultur og historie.

At kende sit eget land fører til samhørighedsfølelse og fællesskab, giver identitet og bidrager til demokratiet. Kendskab til egen kultur, natur og historie er en god modvægt mod rodløshed og frygt for det fremmede. Hvis Danmark også fremover skal hænge sammen som en kulturel enhed, er det vigtigt, at vi fortsat har en oplevelse af at være ét land beboet af forskellige mennesker.

I turkataloget for 2019, som netop er udkommet, har MVEs Skoletjenste hele tre undervisningsforløb med.

Det første undervisningsforløb er på Malergården, hvor eleverne følger i kunstnerens fodspor og undersøger, hvilken virkning farverne har på os som beskuere. Til dette forløb, har vi indgået et samarbejde med Geopark Odsherred, da Malergården kun har kapacitet til at køre forløb med én klasse ad gangen, og derfor tilbyder vi, at den anden klasse samtidig kan opleve et forløb på besøgsmarken på Lammefjorden.

De andre to forløb foregår i Holbæk på henholdsvis museet og havnen. I ArkæoLAB på Holbæk Museums får eleverne får mulighed for at afprøve arkæologens arbejdsmetoder i den interaktive arkæologiske udstilling.

I det nye undervisningsforløb på Holbæk Havn er der fokus på det gode håndværk, hvor eleverne selv får hænderne i materialerne og kan prøve kræfter med alt fra vægtstangsprincippet, barkning af sejl, at slå reb eller at vælge de rigtige materialer til skibet. Aktiviteterne er udviklet af Museum Vestsjælland, Nationalmuseet og Kystliv Holbæk. Barkegryde på Holbæk Havn er opført af Kystliv Holbæk og EUC Nordvestsjælland.

Undervisningsforløb på Holbæk havn

Skolerne kan fra den 15. maj booke deres udvalgte forløb så vi glæder os til at tage imod 4. klasserne fra Jylland.

Se vores undervisningstilbud til Kend dit land her.