17.12.2018  ·  Museum Vestsjælland

Museum to go: Kaffe og podcast

Skotte & Stentoft på Sorø Station og Museum Vestsjælland er partnere i det nye projekt Museum to go.

Hør formidlingschef Ea Matson fortælle om projektet i P4, 2 timer og 12 minutter inde i programmet.

Den 17. december 2018 udkommer den første af en række brochurer med inspiration til at høre podcasts, der handler om begivenheder i og omkring Sorø. I anledning af julen anbefaler makkerparret også 4 podcasts til julestemningen.

Hent den gratis brochure hos Skotte & Stentoft på Sorø Station.

Enhver togpendler kender begrebet coffee to go, og mange har sandsynligvis købt og nydt kaffen fra Skotte & Stentofts cafe i Sorøs gamle stationsbygning. Hos Skotte & Stentoft kan man i bogbytte reolen finde litteratur, der kan fornøje og berige på togturen, og således ekviperet med kaffe og bøger bliver pendlerturen mere overkommelig.

Med det nye – gratis – tilbud fra Museum Vestsjælland kan man få lokale historier serveret direkte i øregangene blot ved at slå sin podcasts app til, scanne koden i brochuren og læne sig tilbage og lytte.

Museum Vestsjælland har allerede et større katalog af podcasts og flere af dem har hjemme i Sorø.

Hør f.eks. om Brommekulturen, der er en international betegnelse for en periode i jægerstenalderen, hvor nomader slog sig ned i Bromme tæt ved Sorø. Hør om den magtfulde Hvide slægt, der bl.a. efterlod sig Sorø Klosterkirke. Hver udsendelse varer ca. 20 min.

Hør også om dengang Da far fik bil. Om hvordan det var at være bilist på hovedvej A1, der bandt København sammen med Korsør gennem Roskilde, Ringsted, Sorø og Slagelse. Eller find ud af mere om maleren Lundbye, der havde taget Vestsjælland til sig.

Blive klogere på juletraditioner i en serie på 4 podcast, der kan høres uafhængigt af hinanden. Hvad er der nu med de nisser til jul, hvorfor spiser vi risengrød til juletid, er julelege for børn og hvorfor starter juleforberedelserne i november?

God rejse og god fornøjelse.

Kontaktpersoner:
Formidlingschef Ea Stevns Matzon på esm@vestmuseum.dk og 5781 1521