Nyhedsarkiv

22.9.2019  ·  Museum Vestsjælland

Bustur i Hvideslægtens fodspor NY DATO

Søndag den 22 september kl. 11.30 – 18.00. Kom med på en spændende bustur ud i landskabet og besøg slægtens kirker i Vestsjælland.

NY DATO

På busturen besøger vi kirkerne i Fjenneslev, Bjernede, Pedersborg samt Sorø Klosterkirke, hvor middelalder- og bygningsarkæolog, Martin Pavón fra Museum Vestsjælland, fortæller om Hvideslægtens kirker og deres enestående bygningshistorie med mange spændende bygningsdetaljer.

Hør Martin Pavon fortælle om turen her:

Kirkerne i Fjenneslev, Bjernede, Pedersborg samt Sorø Klosterkirke er nogle af de vigtigste hovedmonumenter i den danske og nordeuropæiske kirkearkitektur med en unik bygningshistorie, som i høj grad knytter sig til fortællingen om deres bygherrer, Asser Rig, Sune Ebbesen, Peder Thorstensen, Absalon og Esbern Snare. 

Disse fem fremtrædende medlemmer af Hvideslægten havde en væsentlig indflydelse på udviklingen af Danmark fra et oldtidssamfund til en moderne nationalstat. 

Denne spændende bustur i hvidernes landskab kan betragtes som en tidsrejse tilbage til den ældre middelalder, hvor fortællingen om hvideslægten og den lokale kirkearkitektur udgør turens destination.


Foto: Fjennerslev kirke
 

Mødested: Torvet på Storgade i Sorø.

Medbring: drikkelse og evt. madpakke

Praktisk information: Fornuftig påklædning ift. årstiden.

Varighed: 11.30 - 18.00 

Pris: 350 kr. 

Tilmelding: skal ske seneste torsdag den 19. september. Billetter kan købes via billetexpressen eller bestilles på telefon 5943 2353.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk