Events og arrangementer om Danmarks besættelse og befrielse

Events og arrangementer om Danmarks besættelse og befrielse

AFVENT NY DATO foredrag v/ Dan Charly Christensen

Holbæk Museum markerer 80-året for besættelsens start og 75-året for afslutningen af 2. verdenskrig med et foredrag v/ Dan Charly Christensen.

Dan Charly Christensen er forfatteren bag den nye bog ”Et Danmark i splid med sig selv”, der handler om den tyske besættelse og de allieredes befrielse af Holbæk Amt 1940 – 1945.

Bogen viser nye sider af modstandsarbejdet i Holbæk Amt under 2. Verdenskrig og handler om den tyske besættelse og de allieredes befrielse af Holbæk Amt 1940 – 1945.

Samarbejdet med Hitlers Tyskland blev forhandlet på plads i København og Berlin og dikterede levevilkår og handlemuligheder i hvert enkelt amt. Danskerne var splittet i valget mellem enten lovlydig tilværelse i ro og orden eller at gå i krig for Waffen-SS eller at ty til modstand mod tyskerne.

Bogen bringer læseren tættere på de lokale aktørers personlige holdninger og handlinger. Mange østfrontfrivillige mistede deres idealer og vendte hjem desillusionerede eller radikaliserede. Frihedskæmperne var splittet mellem passive, regeringsloyale officerer, der frygtede kommunister lige så meget som nazister og civile amatører, der mod alle odds bekæmpede Hitlers tyranni.

Pris: Inkluderet i den almindelige entré til museet. Voksne 60 kr.

Holbæk Museum
Klosterstræde 18
4300 Holbæk

Læs mere om hvordan du kan købe bogen her.

 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk