Besøg os

Malergården har sæson åben fra ca. april/maj og til og med uge 42.

Malergården er et museum for hele familien. Man køber billetter i receptionen hvor der også er en lille kiosk hvor man kan købe postkort og bøger samt en lille cafe hvor man kan købe kaffe, the og is m.m.

På Malergården træder du ind i en tidslomme. Ind i et autentisk kunstnerhjem, hvor lysindfaldet og lugten i de gamle stuer er de selvsamme, som mødte og inspirerede kunstmaleren Sigurd Swane og hans familie. Her kan du opleve Swanernes malerier i den rette sammenhæng.

Sigurd Swane, som i 1934 opførte Malergården ved Plejerup, har en særlig plads i Odsherred kunsten. Med Isefjorden lige uden for døren, ønskede familien at skabe et fredfyldt selvforsynende paradis.

Familiens historie er overraskende og anderledes, hvilket du får et spændende indblik i ved at besøge Malergården. De smukke bygninger, stuerne, haven og gårdspladsen fortæller en spændende historie om kunsten, familien gæsterne, rejserne og drømmene.

Besøg Swanes atelier og de smukke stuer i hovedbygningen. Haven er et univers for sig selv, hvorfra der er en flot udsigt over fjorden. I sidefløjen er der indrettet Billedskole og du er velkommen til selv at fatte farver og papir - og lade dig inspirere af omgivelserne. 

KØR VARSOMT

En særlig attraktion ved Malergården er dens smukke beliggenhed for enden af en kilometer lang, ensporet grusvej. Vi advarer om at der er dybe grøfter på hver side af grusvejen på første halvdel af grusvejen. Benyt vigepladserne på strækningen hvis De møder modkørende trafik.

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk