​Besøg Museum Vestsjælland med din børnehave

 

Som børnehave er du altid velkommen til at besøge et af Museum Vestsjællands besøgssteder på egen hånd, da vi ikke  har udviklede forløb til målgruppen på alle vores besøgssteder.
Til Slagelse Museum har vi fået udviklet sansekasser der kan bestilles med eller uden museumsunderviser. Læs mere herunder.

Det er gratis, at besøge et af Museum vestsjællands besøgssteder på egen hånd. Bemærk! Hvis det er uden for besøgsstedets åbningstid koster det 200 kr.

Lille Valdemars eventyr

Antal: 12 børn, og gerne 2 pædagoger/pædagogmedhjælpere.

Alder: 3-6 år.

Varighed: 45-60 min.

Pris: 350 kr.

Sted: Kalundborg Museum.

Tidspunkt: 7. aug. – 21. dec. 2018

Praktisk: Der er mulighed for at spise madpakker på museet, hvis i giver besked når i booker.

Læreplanstemaer: Kultur, æstetik og fællesskab; kommunikation og sprog; krop sanser og bevægelse.

BEMÆRK: Gratis for de første ti børnehaver fra Kalundborg kommune der tilmelder sig.

Beskrivelse:

Udstillingen ”Lille Valdemars eventyr” er specielt udviklet til børnehaver, der kan bestille et unikt eventyr i udstillingen. Børnene møder og hjælper Valdemar den Store mens han er 5 år. Han er blevet sendt i pleje, og savner sin mor. Valdemar har heldigvis en god ven, hunden Saxo, og får igennem historien tre nye venner. Det er familiens børn Ingefred, Absalon og Esbern, som han oplever sjove og uhyggelige eventyr sammen med.

På museet møder børnene en formidler, der sammen med Valdemars hund Saxo, hjælper børnene igennem eventyret. Børnene hjælper Valdemar igennem samarbejde, leg og fantasi. Vi snakker også om de følelser, som Valdemar oplever igennem udstillingen. Valdemar kan nemlig både være ked af det, bange, glad og sur.

Eventyret begynder da Saxo kravler igennem et hul i væggen. Børnene kravler efter Saxo, og står pludseligt i et køkken. Her er Valdemar kommet til at smadre nogle tallerkner, men forhåbentligt kan børnene hjælpe ham med at få samlet dem igen. 

Igennem fortælling, leg og underlige ting fra gamle dage bliver børnenes sanseverden, motorik og sprogindlæring stimuleret. Samtidig kommer børnene også til at opleve sig selv som værdifulde deltagere i fællesskabet.

Inden besøget sender hunden Saxo et brev til børnene, der skal besøge ham. Pædagogerne får en sommerfugl, som kan give inspiration til at bruge museumsbesøget hjemme i børnehaven både før og efter.

Hent tegneark med vennerne her

Læs mere om udstillingen her

På opdagelse i gamle dage - selvaktiverende historiesæt
 

Antal: 28

​Målgruppe: Storgruppebørn

Varighed: ​ca. 1,5 time u. underviser/ m. underviser 60 min.

Pædagogiske Lærerplanstemaer:

  • ​Kulturelle udtryksformer og værdier
  • Sproglig udvikling
  • Sociale kompetencer

Pris: ​U. underviser: gratis/ m. underviser: 350 kr.  Bemærk! Bestilles undervisningsforløbet uden underviser uden for museets åbningstid koster det 200 kr. at åbne museet.

Sted: Slagelse Museum

Beskrivelse:
På opdagelse i gamle dage ​er et undervisningsforløb til bønehaver, som kan bookes med eller uden museumsunderviser. Museum Vestsjælland har fire historiesæt som kan bestilles i forbindelse med et besøg på Slagelse Museum. Et historiesæt indeholder genstande, fortællinger og aktivitetsforslag, som gør kulturhistorie sjovt og levende for de mindste gennem sansebaserede hands-on øvelser i museumsrummet.

Temaerne i de fire historiesæt er som følgende:

  • ​Værkstedet
  • Hos købmanden
  • mad og hjemmet i gamle dage
  • Skoleliv i gamle dage.

​Booking: ​For booking af et historiesæt og spørgsmål kontakt skole@vestmuseum.dk  

Vejledning til pædagogen

Besøg Holbæk Museum med spirrepasset og Kille og Kalle

​Tag børnene med på Holbæk Museum og lad dem gå på opdagelse i Holbæks spændende historie. Du kan lade børnene prøve kræfter med havnemiljøet på legeloftet eller lade dem gå på jagt efter historiske fund i ArkæoLab.

Som forberedelse til besøget kan I læse bogen om de to Kaniner Kille Kalle, alle 5 årige har fået udleveret i daginstitutionerne i Holbæk Kommune. Her kan man tale med børnene om, hvad et museum er og hvilke historier museet rummer.

Du kan finde mere inspiration til dit besøg her.

Booking:
​Det er gratis at besøge Holbæk Museum på egen hånd, hvis I kommer indenfor museets åbningstid. Ønsker I at besøge museet udenfor åbningstiden koster det 200 kr.
 

Museum Vestsjælland, Oldvejen 25 C, DK-4300 Holbæk · Tlf +45 59 43 23 53 · sekretariat@vestmuseum.dk · www.vestmuseum.dk