FRIVILLIG PÅ KALUNDBORG MIDDELALDERFESTIVAL

FRIVILLIG PÅ KALUNDBORG
MIDDELALDERFESTIVAL

Hvis du har interesse i at være frivillig og gerne vil høre mere, så send os en mail 
festival@vestmuseum.dk

FRIVILLIG

Museum Vestsjælland og de medarbejdere, der står for middelalderfestivalen, ville ikke kunne skabe så stor og flot en festival uden de ca. 60 frivillige, der deltager hver gang. De frivillige er hovedsageligt borgere fra Kalundborg, som er dedikerede til at gøre en forskel for deres by og lokalområde. Men det er ikke et krav, at du bor i Kalundborg, for at kunne blive frivillig.

OM DET FRIVILLIGE ARBEJDE

Som frivillig på festivalen melder du dig til en eller flere arbejdsgrupper.

Vi håber på, at du også gerne vil bruge noget tid på gruppens evt. forberedende arbejde, og vi sætter pris på, at man som minimum kan deltage på 1-2 vagter i dagene op til eller i løbet af festivalen, men vi tager naturligvis hensyn til folks tid og evt. behov, således at så mange som muligt kan deltage som frivillig, hvis de ønsker det.

Hver gruppe har en frivillig supervisor, som er udnævnt af museet, og som er i tæt dialog med museets ansatte. Gruppen lægger vagtplan sammen med en koordinator fra museet, så alle også får rig mulighed for at opleve festivalen.

Til gengæld for indsatsen får man gratis forplejning under festivalen og drikkevarer til kostpris. Vi sørger selvfølgelig også for, at du er behørigt klædt på under festivalen, da alle frivillige kan låne middelalderdragter.

Alle frivillige på festivaldagene er med til at formidle og genfortælle middelalderhistorien. Derfor er det også vigtigt uanset hvilken opgave, man påtager sig, at man løser den så historisk korrekt som muligt. Det skal man naturligvis ikke stå alene med, og derfor sørger vi fra museet naturligvis også for, at I bliver klædt ordentligt på til opgaven.

Frivillig på Middelalderfestival

ARBEJDSGRUPPER

Kulissegruppen: I dagene op til festivalen arbejder gruppen med at sætte boder op og indrette pladsen. Gruppen står bl.a. også for at pynte pladsen og få den til at se mere middelalderlig ud.

Opgaverne i gruppen bliver naturligvis tilpasset folks evner, så selvom du måske ikke er god med hammer og søm, så kan du stadigvæk være med til de andre opgaver, som måtte være i gruppen. Hold dig ikke tilbage, hvis du syntes, det kunne være sjovt at være med til at opbygge og skabe festivalens udtryk.

Drikkeboder på festivalpladsen: Gruppen står i drikkeboderne og serverer lokal øl, mjød og most. Sodavand og plastikflasker er blevet skiftet ud med most og lerkrus, for også her gælder det om at give publikum en middelalder-oplevelse.

Op til festivalen vil der komme enkelte forberedende møder, som man kan deltage i.

Madgruppen: Gruppen sørger for tilberedning af den valgte menu, som sælges på pladsen i festivaldagene, og drift af boderne ude på pladsen.

Madgruppen holder enkelte møder forud, bl.a. et møde, hvor der prøvesmages menuforslag.

Dragtgruppen: Gruppen sørger for, at alle deltagerne ser rigtige ud i autentiske dragter. Op til hver festival skal der ordnes dragter, stryges og repareres, samt findes den rigtige dragt til hver frivillig. Hvis der skal nyt til dragtlageret, er det også dragtgruppen, der træder til.

Denne gruppe mødes ofte i løbet af året og koordinerer opgaverne og laver status på kostumelageret.

Børneaktiviteter i Valdemars Værksted: Gruppen er med til at afvikle børneaktiviteter på festivalen. Valdemars værksted er en blanding af middelalderligt håndværk og gamle lege. Der snittes, flettes, spilles og leges, så hvis du er udadvendt og glad for børn, er dette stedet for dig.

OBS. Man skal indlevere en børneattest for at kunne deltage i denne gruppe.

Frivillig diverse: Syntes du ikke, at nogle af grupperne er noget for dig, er du også velkommen til bare at melde dig som frivillig evt. med nogle ord om, hvad du godt kunne tænke dig at lave. I så fald vil vi kigge på, om vi kan finde en opgave til dig, som matcher dine ønsker. Der er dog ingen garanti for, at vi altid kan finde noget, der helt passer. Ikke desto mindre er vi altid glade for alle, der ønsker at komme og være med til at gøre festivalen til den bedste oplevelse for alle vores gæster.

Formidle en historisk rolle på pladsen: Hvis man synes, det kunne være spændende at formidle en rolle på festivalen, så kan man også få lov til det. Måden, man gør, er ved at skrive til Festival@vestmuseum.dk og skrive, hvilken rolle/roller man evt. godt kunne tænke sig at formidle. Vi vil så kigge på ansøgningen og se på, om rollen er besat i vores program af evt. betalte aktører mm., samt hvor meget den enkelte rolle evt. kræver af baggrundsviden for at kunne gengives så korrekt og autentisk som muligt.

Det kan derfor godt betyde, at større og mere betydningsfulde roller kræver nogle mere indgående aftaler med festivalen, men vi vil sammen med ansøgeren forsøge at finde frem til en god og interessant løsning, så man få lov til at udfolde sig på festivalen.

KONTAKT OS

Museum Vestsjælland, Kalundborg Museum
Adelgade 23, 4400 Kalundborg

festival@vestmuseum.dk