24.8.2018  ·  Museum Vestsjælland

Gratis mobilspil om middelalderen

Tag på tidsrejse til middelalderen med det nye spil for hele familien: Tidslommen fra Museum Vestsjælland

Oplev hvordan det var at være munk på Antvorskov Kloster eller udrust en hær og byg Fæstningstårnet i Korsør. Tidslommen kan hentes gratis til iPhone og Android nu og skal spilles ved Antvorskov eller Fæstningstårnet.

Hvordan gør man historien spændende og levende for både børn og voksne? Det gør man f.eks. ved at blande virkelighed og fortælling sammen gennem ny formidling med både augmented og virtual reality og koble bevægelse i naturen sammen med museumsformidling. Det sidste års tid har Museum Vestsjælland med støtte fra Slagelse Kommune udviklet en spilbaseret app, som giver børn og voksne mulighed for at møde genskabte personer og bygninger på både Antvorskov Kloster i Slagelse og Fæstningstårnet i Korsør. Spillet er under stadig udvikling og modtager gerne ideer fra brugerne. Du kan læse mere om spillet her.

Se traileren for spillet her:

Kombinerer kultur, historie, natur og bevægelse
- Vi glæder os til at få bragt historien til live på en helt ny måde gennem digital formidling. Muligheden for at man med sin mobil kan opleve historien og komme i dialog med personer fra fortiden håber vi vil inspirere både børn og voksne til at besøge to af vores vigtige og unikke kulturarvssteder, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune Jørgen Andersen.

Elever fra Antvorskov Skole har bidraget til udviklingen af spillet
I spillet kan børn og voksne se frem til bl.a. at finde lægeurter, udruste en hær og bygge et fæstningstårn, samtidig med at man bliver sat overfor svære dilemmaer om liv og død. Spillet er naturligvis gratis og kan hentes til både Android og iPhones. Museum Vestsjælland har fået god hjælp fra elever på Antvorskov Skole i Slagelse som har deltaget i at udvikle spillets indhold.

- Ved Museum Vestsjælland ønsker vi at bringe vores formidling ud i landskabet. Med vores nye spil kan man opleve middelalderens verden ved vores fantastiske kulturarv i landskabet. Samtidigt lægger spillet op til fælles aktiviteter i det fri, og vi er glade for, at vi på den måde kan forene læring med bevægelse på en ny og sjov måde, udtaler direktør for Museum Vestsjælland Eskil Vagn Olsen.

Fakta om spillet
Spillet Tidslommen genskaber Antvorskov Kloster og Fæstningstårnet i Korsør, som det kan have set ud i middelalderen.

Gennem en kombination af gps-positionering og augmented reality gør spillet det til en nødvendighed, at brugeren befinder sig på de steder, hvor historien rent faktisk udspillede sig. Formålet er at lade virkelighed og fiktion blande sig sammen og forbinde bevægelse i naturen med museumsformidling. Spillet er gratis og kan hentes ved at søge på Tidslommen i App Store og Google Play.

Læs mere om spillet her.

Et samarbejde mellem
Museum Vestsjælland